• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/forbes.com

04.02.2022

08:39

SPEMITE SE ZA ŠOK JER RUSKE TENKOVE NEĆETE NI VIDETI, A ZA 10 SEKUNDI IMAĆETE RAZORNU KANONADU... Američki Forbs otkrio šta će biti glavni taktički potez Moskve ako zarati sa Ukrajinom

Printskrin Youtube

Vesti

SPEMITE SE ZA ŠOK JER RUSKE TENKOVE NEĆETE NI VIDETI, A ZA 10 SEKUNDI IMAĆETE RAZORNU KANONADU... Američki Forbs otkrio šta će biti glavni taktički potez Moskve ako zarati sa Ukrajinom

Podeli vest

Zapad sa užasom čeka pojavu kolona ruskih tenkova koji će krenuti u ofanzivu na Ukrajinu, piše američki Forbs

Međutim, uzalud, uveren je autor članka. To se neće dogoditi. Prema ruskoj doktrini, odlučujuća sila nisu tenkovi i pešadija, već artiljerija. Rusima bi trebalo samo deset sekundi da izvide i pogode metu.

"Većina ljudi pogrešno shvata. Zamišljati kolone ruskih tenkova kako marširaju po snežnim ukrajinskim poljima je fantazija. Artiljerija će značiti eskalaciju. Reč je o stotinama teških topova i višecevnih raketnih sistema, raspoređenih po brojnim bataljonskim taktičkim grupama (BTG) od po hiljadu ljudi", navodi Forbs.

Prema ruskoj vojnoj doktrini, artiljerija je odlučujuća sila, a ne tenkovi i pešadija. Svi ostali rodovi vojske postoje da bi artiljeriji obezbedili povoljne položaje za zadavanje najrazornijih udaraca i da bi iskoristili rupe koje artiljerijsko oružje pravi u odbrani neprijatelja.

Ruske artiljerisjke bataljonske taktičke grupe (BTG) sposobne su da „reaguju što je brže moguće kada je vremena malo", napisali su pukovnik Lajam Kolind i kapetan Harison Morgan u članku za Udruženje vojske SAD.

Prednost Rusa je brzina, ocenjuje autor članka. Komandant ruskog bataljona nema potrebe da traži od brigade da mu pruži vatrenu podršku. Ima sve što mu treba. I to odmah na licu mesta.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija