• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.02.2022

07:00

MRŽNJA PREMA JEVREJIMA JAČA OD UMETNOSTI! Kuvajt zabranio 'Poaroa' zbog izraelske glumice

Reuters

Vesti

MRŽNJA PREMA JEVREJIMA JAČA OD UMETNOSTI! Kuvajt zabranio 'Poaroa' zbog izraelske glumice

Podeli vest

Vlada u Kuvajtu ne dozvoljava emitovanje holivudske adaptacije romana Agate Kristi "Smrt na Nilu" jer u njemu igra Gal Gadot (36), koja je kao i svi u Izraelu odslužila dve godine vojske. Nazivaju je 'bivšom pripadnicom cionističke okupacione armije'

Kuvajt je zabranio emitovanje nove holivudske adaptacije čuvenog detektivskog romana Agate Kristi "Smrt na Nilu" jer u njemu igra izraelska glumica Gal Gadot (36). Ona je, kao i svi u Izraelu, odslužila dve godine vojnog roka, te zvaničnici arapske zemlje kažu da ne mogu da dozvole prikazivanje filma u kojem glumi "bivša pripadnica cionističke okupacione armije".

Negativni komentari

Novi film je režirao britanski glumac Kenet Brana, koji u njemu igra čuvenog detektiva Herkula Poaroa. On bi trebalo danas da bude premijerno prikazan u Americi i Ujedinjenom Kraljevstvu. Međutim, Kuvajt je pre svetske premijere najavio da će najnovije holivudsko ostvarenje biti zabranjeno u toj zemlji zbog niza negativnih komentara na društvenim mrežama.


Građani Kuvajta su se, naime, pobunili jer je Gadotova, pre nego što je postala glumica, odslužila dve godine vojske, koja je u Izraelu obavezna za sve. Osim toga, podsetili su da je glumica hvalila izraelsku armiju i kritikovala palestinsku militantnu organizaciju Hamas tokom rata u Gazi 2014. godine.


"Gadotova je hvalila izraelsku vojsku tokom rata i molila se za izraelske vojnike, okrivljujući Hamas za zločine", samo je jedan od niza sličnih komentara, koji se pojavio na društvenim mrežama u Kuvajtu.

Ljuti neprijatelji

Zbog toga je kuvajtsko ministarstvo informisanja rešilo da zabrani prikazivanje novog filma.
- Ljubitelji filma u Kuvajtu neće moći da gledaju "Smrt na Nilu" jer u njemu igra bivša pripadnica cionističke okupacione armije - izjavila je portparolka ministarstva Anuar Murad.


Kuvajt je, inače, jedan od najglasnijih kritičara Izraela, koji naziva okupatorom palestinske zemlje. Ta arapska država oštro se usprotivila i sporazumu o normalizaciji odnosa između Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata i Bahreina, potpisanom 2020.

Arapi zabranili i 'Čudesnu Ženu'

Gal Gadot, koja je 2004. bila mis Izraela, i ranije je imala problema zbog svog porekla. Holivudski blokbaster "Čudesna Žena" iz 2017, u kom ona igra glavnu ulogu, takođe je bio zabranjen u nekoliko arapskih zemalja, među kojima su Liban i Katar.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Shlomo Sand

pre 2 godine

Zena je ktitikovana kao vojnik okupacione cionisticka armije a ne kao sama Jevrejka.On je Askenaz ,dakle lazna Jevrejka.Arapi nisu napravili génocide nad Jevrejima vec su u tome svaka n'a svoj nacin ucestvovale sve evropske drzave.Izrael je trebalo stvoriti n'a teritoriji evrope koja ja bila antijevrejska a ne u Palestini i mitu obecene zemlje jer nikad iz Palestine nije bilo progona Jevreja.Vidojeti i knjigu Istoricara Sloma Sanda Kako je izmisljen Jevrejski narod.

DOKTOR ZA OBREZANE I SMRDLJIVE

pre 2 godine

OBREZANI, SMRDLJIVI, BRABONJAVI, ZAUDARAJU NA LOJ!!! KAD IM NESTANE NAFTE PUŠIĆE GA TOM IZRAELU SAMO TAKO. A KAD POTROŠE ZLATNE REZERVE JEŠĆE PUSTINSKI PESAK, ARAPI!!!

UN, EU I MINISTARSTVO KULTURE LAŽNE DRŽAVE OBNAVLJAJU KUĆU NACISTIČKOG KOLABORACIONISTE KAO PODSTICAJ ZA DIJALOG!
Politika

UN, EU I MINISTARSTVO KULTURE LAŽNE DRŽAVE OBNAVLJAJU KUĆU NACISTIČKOG KOLABORACIONISTE KAO PODSTICAJ ZA DIJALOG!

Misija UNDP-a na KiM počela je restauratorske radove u na kući Džafera Deve u Kosovskoj Mitrovici, predstavljajući je "jednim od najistaknutijih mesta nasleđa". U ovoj akciji ništa ne bi bilo sporno da Džafer Deva nije bio nacistički kolaboracionista, a obnovu njegove kuće, osim UNDP-a, podržali su i Ministarstvo kulture, omladine i sporta i Kancelarija Evropske unije u Prištini

04.02.2022

17:43

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija