• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.02.2022

08:51

PRIČA O PREVARANTU SA TINDERA ŠOKIRLA SVET! Opelješio desetine žena, jedna je posle psihičkog sloma uspela da otkrije skandal i pokrene lavinu... (FOTO)

Printskrin Instagram

Vesti

PRIČA O PREVARANTU SA TINDERA ŠOKIRLA SVET! Opelješio desetine žena, jedna je posle psihičkog sloma uspela da otkrije skandal i pokrene lavinu... (FOTO)

Podeli vest

Izraelac Sajmon Levi, čije je pravo ime Šimon Hajut, uz pomoć Poncijeve šeme varao je svoje žrtve izvlačeći im velike sume novca. Posle objavljenog dokumentarca postao je najozloglašenija i najpoznatija ličnost na svetu

Šokantna priča o prevarantu sa Tindera, dokumentovana u filmu "The Tinder Swindler" na Netfliksu, zapanjila je svet.

Izraelac Sajmon Levi, čije je pravo ime Šimon Hajut, uz pomoć Poncijeve šeme varao je svoje žrtve izvlačeći im velike sume novca. Posle objavljenog dokumentarca postao je najozloglašenija i najpoznatija ličnost na svetu.

Sajmon je žrtve upoznavao preko društvene platforme za upoznavanje Tinder. Za kratko vreme uspevao je da ih impresionira svojom navodnom emotivnom posvešćenošću, lažnim profesionalnim životom, luksuzom i zavidnim društvenim statusom. Međutim, posle nekog vremena, kada je bio siguran da je zadobio poverenje žena, molio bi ih da mu pozajme novac, uz obećanje da će im vratiti čim sklopi posao.

Žrtve su mu olako poverovale, s obzirom na to da je lagaoo da je sin "kralja dijamanata" - Leva Levijeva, nijedna žrtva nije sumnjala da će novac biti vraćen.

Meta su mu bili različiti ljudi. Emotivne partnerke, poznanici, navodni saradnici, čak i porodica. Konstruisane priče o navodnim neprijateljima i posvećenost žrtvama bili su samo jedan od mnogih načina manipulacije.

 

 

Aferu je otkrila i pokrenula Sesil Fjelhoj u saradnji sa norveškim novinarima pošto je posle veze sa Tinder prevarantom ostala bez skoro 300.000 evra koje mu je pozajmila. Dug koji je napravila zbog Sajmona mogao je da je košta života. U dokumentarcu je ispričala da je jedne večeri dok je vozila automobil razmišljala da se skrene u suprotnu traku i da okonča agoniju.

Žrtve postale prijateljice

Zahvaljujući Pernili, koja nije imala nikakvu emotivnu vezu sa Sajmonom, ali se družila i takođe pozajmljivala novac, Sesil je uspela da se psihički izvuče iz blata u kojem se našla jer je imala želju za pravnom osvetom.

Sesil i Pernila su se sprijateljile, čak su prošle godine i letovale zajedno u Grčkoj. Pernila je bankrotirala nakon veze sa Sajmonom, a Sesil bodri sve žrtve internet prevara da prijave i govore o ovom problemu.

 

 

Trenutno radi u jednom kompaniji za pravljenje softvera i deo je neprofitne organizacije koja podiže svest o prevarama i zlopotrebi ljudi - finansijski, emotivno i mentalno. Iako su joj Tinder i Sajmon zagorčali život ne diže ruke od ljubavi, niti od društvene mreže za upoznavanje.

"Tinder nema nikakve veze sa njim. Izlazim i dalje, i upoznajem nove ljude", rekla je Sesil na kraju dokumentarca. Ona još otplaćuje kredite kod banaka u kojima je pozajmila novac za Izraelca.

Kako je Sajmon varao ljude? Od jedne žrtve je uzimao novac, a drugu je vodio na egzotične lokacije i provod. Potom bi "vraćao dug"  lažnimg čekom koji nije mogao da se unovči, a od nove žrtve bi uzimao novac da bi plaćao sledećoj i tako u krug.

Bez zaslužene kazne

Sajmom je odslužio kaznu od pet meseci zbog lažiranja pasoša, ali nikada nije osuđen niti je pokrenuta istraga zbog zloupotreba koje se spominju u dokumentarcu. Samo je  Tinder je odlučio da ga blokira.

Prevarant je sve do skoro na Instagramu objavljivao da živi lagodno i vreme provodi u luksuzu. On tvrdi da će oktriti svoju verziju priče, međutim, psole dokumentarca njegov Instagram profil je ugašen jer reakcija publike bila negativna i burna.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija