• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

10.02.2022

16:03

UŽAS U SAUDIJSKOJ ARABIJI, geleri leteli na sve strane! U eksploziji drona povređeno 12 osoba!

Vesti

UŽAS U SAUDIJSKOJ ARABIJI, geleri leteli na sve strane! U eksploziji drona povređeno 12 osoba!

Podeli vest

Dvanaest ljudi je povređeno na saudijskom aerodromu Aba od gelera nastalih u eksploziji drona koji je presrela protivvazdušna odbrana, saopštila je danas koalicija predvođena Saudijskom Arabijom koja se bori protiv jemenskih Huta.

U saopštenju koje je prenela televizija Al Arabija, koalicija je upozorila ljude da u narednih 72 sata u glavnom gradu Jemena, Sani, izbegavaju civilne lokacije koje se koriste u vojne svrhe, prenosi agencija Rojters.

Operacije vazdušnog saobraćaja na civilnom aerodromu Aba vraćene su u normalu nakon standardnih bezbednosnih procedura posle presretanja dronova, navela je koalicija u saopštenju koje su preneli državni mediji.

Lakše povrede zadobila su dva državljanina Saudijske Arabije i državljani Bangladeša, Nepala, Indije, Filipina i Šri Lanke.

Koalicija se bori protiv Huta od početka 2015. godine, nakon što je ta grupa zbacila međunarodno priznatu vladu Jemena sa vlasti u glavnom gradu Sani, podseća britanska agencija.

Huti često bespilotnim letelicama i projektilima gađaju aerodrom Aba, koji se nalazi blizu granice sa Jemenom na jugu Saudijske Arabije, ali i druge delove te zemlje.

Koalicija, takođe, redovno izvodi vazdušne napade na, kako kaže, vojne mete Huta u Jemenu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija