• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Republika

11.02.2022

16:55

NATO PUCA NA ISTOKU EVROPE! Razdor u Alijansi kakav nije zabeležen dugo, članica koja je ključna okrenula leđa zbog Putina - NEĆEMO RAT S RUSIJOM!

Vesti

NATO PUCA NA ISTOKU EVROPE! Razdor u Alijansi kakav nije zabeležen dugo, članica koja je ključna okrenula leđa zbog Putina - NEĆEMO RAT S RUSIJOM!

Podeli vest

Alijansa je u trenutku ekstremno napetih odnosa s Rusijom od jedne članice doživeo udarac kom se nije nadao

U trenutku ekstremno napetih odnosa na relaciji Ruska Federacija-Zapad zbog Ukrajine, saveznici predvođeni Sjedinjenim Američkim Državama i NATO pobrinuli su se da istok Evrope postane pravo bojno polje, poslavši na hiljade vojnika, ali i vojne opreme na to područje, u slučaju da šef Kremlja Vladimir Putin naredi invaziju na bivšu republiku SSSR. 

Potpuno očekivano, najviše vojnika i oružja stiglo je u Poljsku, najverniju američku uzdanicu na evropskom tlu, a odmah potom i u Baltičke zemlje, kao i u Rumuniju. Međutim, ono što je zapadnim saveznicima, uprkos činjenici da imaju dovoljno snaga za direktnu konfrontaciju s ruskom vojskom, posebno zasmetalo jeste činjenica da je Mađarska, predvođena premijerom Viktorom Orbanom, rekla jedno veliko "ne" Alijansi.

Naime, ministar odbrane te zemlje Tibor Benko rekao je kako "ne vidi razlog da se na mađarskom tlu rasporede dodatne NATO snage u slučaju eskalacije sukoba oko Ukrajine", čime je postao veći ljubimac Moskve od Zorana Milanovića.

- Iako SAD sa svim svojim saveznicima vode intenzivne razgovore, jedino je Mađarska dala odbijenicu, i to samo nekoliko dana nakon što je njihov premijer Viktor Orban bio u poseti Vladimiru Putinu, s kojim je dogovorio isporuku ruskog gasa po veoma povoljnim cenama i zaobilazeći Ukrajinu u transportu - podsećaju mediji. 

Takođe, Mađarska je nedavno blokirala pristup Ukrajini u NATO centar za saradnju u borbi protiv sajber-napada.

Podsetimo, Zapad optužuje Moskvu da je ka granici sa Ukrajinom izmestila čak 100.000 vojnika i da planira invaziju na tu zemlju, a tokom ove nedelje smirivanju napetosti između Istoka i Zapada nisu doprinele ni intenzivne diplomatske aktivnosti nekih od ključnih evropskih lidera. Takođe, ni u pregovorima Rusije i Ukrajine nisu načinjeni značajniji pomaci. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

(VIDEO) SAD PREBACILE U BRITANIJU STRATEŠKE V-52H STRATOFORTRESS, RUSIJA ODGOVORILA SA MIG-31 I KINŽALIMA! Svet na ivici zbog Ukrajine!
Planeta

(VIDEO) SAD PREBACILE U BRITANIJU STRATEŠKE V-52H STRATOFORTRESS, RUSIJA ODGOVORILA SA MIG-31 I KINŽALIMA! Svet na ivici zbog Ukrajine!

Sjedinjene Države su u Evropu prebacile i deo aviona svoje nuklearne trijade - tri strateška bombardera V-52H Stratofortress. U britansku vazdušnu bazu Ferford. Generalštab oružanih snaga Rusije prebacio je u Kalinjingradsku oblast, svoju enklavu koja se graniči sa Poljskom i Litvanijom, lovce MiG-31 koji nose hipersonične rakete „Kinžal"

11.02.2022

07:00

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija