• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

12.02.2022

13:40

MOSKVA STRAHUJE OD PROVOKACIJA, Zaharova otkrila sve o povlačenju diplomata iz Ukrajine!

Vesti

MOSKVA STRAHUJE OD PROVOKACIJA, Zaharova otkrila sve o povlačenju diplomata iz Ukrajine!

Podeli vest

Rusija je donela odluku da izvrši optimizaciju kadra u ruskim diplomatskim predstavništvima u Ukrajini, strahujući od mogućih provokacija, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova

„U ovoj situaciji, strahujući od mogućih provokacija kijevskog režima ili trećih zemalja, zaista smo doneli odluku o izvesnoj optimizaciji kadra ruskih diplomatskih misija u Ukrajini. Skrećemo pažnju na to da naše ambasade i konzulati nastavljaju da vrše svoje osnovne funkcije“, objavljeno je na sajtu MIP Rusije.

Zaharova je podsetila da su se pre skoro mesec dana u brojnim zapadnim medijima poput „Njujork tajmsa“ pojavile glasine o navodnoj „evakuaciji“ ruskih diplomata iz Ukrajine. Prema njenim rečima, to je bilo u vreme božićnih praznika kada je nekoliko dece ruskih diplomata u Ukrajini otišlo u posetu dekama i bakama.

„Kako sada razumemo, cilj tih falsifikata bilo je stvaranje informativnih paravana za početak evakuacije američkih, britanskih, australijskih, kanadskih i drugih diplomata i njihovih porodica iz ambasada tih zemalja u Ukrajini. Juče je Izrael najavio evakuaciju“, prokomentarisala je portparolka.

Osvrnula se i na isporuku zapadnog oružja Ukrajini istakavši da, s obzirom na značajan uticaj koji Vašington i London imaju na Kijev i uopšte njihovu ulogu u upravljanju procesima u Ukrajini, Rusija zaključuje da „britanske i američke kolege očigledno znaju za neke vojne akcije koje se pripremaju u Ukrajini, a koje su u stanju da značajno zakomplikuju situaciju u sferi bezbednosti“.

U poslednje vreme Zapad optužuje Rusiju da navodno priprema invaziju na Ukrajinu i da u prilog tome ide i činjenica je Moskva značajno pojačala vojno prisustvo kod granica Ukrajine. Rusija odlučno odbacuje te optužbe kao neosnovane i opasne i ističe da vojne snage premešta na svojoj teritoriji u skladu sa Ustavom, a da Zapad sve to koristi kao izgovor za dalje širenje na Istok.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija