• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti

12.02.2022

16:22

BLINKEN NAZVAO LAVROVA PRED BAJDENOV POZIV PUTINU, ali zašto? Stigao je odgovor kakav SAD zaslužuju, Rusi su ipak upravu!

Tanjug/AP

Vesti

BLINKEN NAZVAO LAVROVA PRED BAJDENOV POZIV PUTINU, ali zašto? Stigao je odgovor kakav SAD zaslužuju, Rusi su ipak upravu!

Podeli vest

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je u telefonskom razgovoru sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom da su odgovor SAD i NATO na predloge Rusije o bezbednosnim garancijama ignorisali odredbe koje su od suštinskog značaja za Moskvu, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Rusije

- Reakcija Vašingtona i Brisela na nacrte rusko-američkog sporazuma i sporazuma sa NATO o bezbednosnim garancijama koje smo predali ignoriše odredbe koje su za nas fundamentalne, pre svega odredbe koje su u vezi sa tim da se Alijansa neće dalje širiti i udarno oružje neće biti raspoređeno u blizini ruskih granica - navodi se u saopštenju koje prenosi agencija TASS.

Rusko ministarstvo naglašava da će ta pitanja "biti centralna" u proceni dokumenata dobijenih od SAD i NATO.

- To će biti stavljeno do znanja znanja našim kolegama - navelo je Ministarstvo.

Prema izveštaju Sputnjika „Lavrov je istakao da propagandna kampanja o 'ruskoj agresiji' protiv Ukrajine, koju su pokrenule SAD i njihovi saveznici, teži provokativnim ciljevima, podstičući vlasti u Kijevu na sabotažu Minskih sporazuma i pogubne pokušaje nasilnog rešavanja 'problema Donbasa'".

 

 

U izveštaju agencije TASS istaknuto je da je Lavrov takođe "podsetio Blinkena da su nedopustive radnje kojima se krše obaveze o nedeljivoj bezbednosti u evroatlantskom regionu koje su preduzete na najvišem nivou".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija