• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

12.02.2022

18:35

FRANCUSKE TRUPE UBILE EKSTREMISTE! 40 islamskih militanata je ubijeno nakon gubitka jednog njihovog državljanina!

Vesti

FRANCUSKE TRUPE UBILE EKSTREMISTE! 40 islamskih militanata je ubijeno nakon gubitka jednog njihovog državljanina!

Podeli vest

Francuske trupe ubile su 40 islamskih militanata na granici između Benina i Burkine Faso u zapadnoafričkom regionu Sahel, saopštila je danas francuska vlada

Akcija je usledila nakon napada na čuvare nacionalnog parka na severu Benina u utorak, u kojem je među osam ubijenih osoba bio jedan francuski državljanin, prenosi Rojters. U napadima islamskih ekstremista na severu Benina ubijeno je najmanje osam ljudi, uključujući vojnike, čuvare parka i jednog francuskog instruktora, potvrdila je u petak vlada te zapadnoafričke države.

U utorak je šest ljudi ubijeno, a desetak povređeno u napadu na patrolu čuvara parka na severu Nacionalnog parka W blizu granica susedne Burkine Faso i Nigera, kada je došlo do eksplozije improvizovanih nagaznih mina, izjavio je portparol vlade Benina Vilfrid Leandr Houngbedži, a prenela je agencija AP.

U tom napadu je ubijeno pet rendžera, koji su bili deo patrole koja se bori protiv krivolova, kao i njihov francuski instruktor. Nijedna grupa nije preuzela odgovornost za napad, ali islamske ekstremističke grupe koje su povezane sa Al Kaidom i Islamskom državom, obično stoje iza širenja nasilja na prostoru zapadne Afrike, navela agencija AP.

 

 


Kancelarija francuskog antiterorističkog tužioca je saopštila da je otvorila istragu o ubistvima, dodajući da je stradali francuski instruktor imao 50 godina. Drugi napad dogodio se u četvrtak kada je patrola čuvara parka nagazila na improvizovanu minu, da bi potom bila napadnuta, a tom incidentu su poginuli jedan civil i jedan zaposleni u parku, preneo je AP.


 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NIKOLALONDONKRAJINA

pre 2 godine

Taj sjever Benina jel to negdje u Francuskoj? Ako nije, onda su tu francuzi evropski ekstremisti koji su izvrsili agresiju na spomenutu drzavu. Nemojte pisati-prepisivati od onih koji su zauzeli tudje zemlje, vec pisite nesto i svojom glavom .

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija