• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

12.02.2022

20:49

ALARMANTNO! Čak 150.000 ukrajinskih vojnika spremno iščekuje... Čula se eksplozija, gomila se oružje!

Reuters

Vesti

ALARMANTNO! Čak 150.000 ukrajinskih vojnika spremno iščekuje... Čula se eksplozija, gomila se oružje!

Podeli vest

Donjeck registruje na kontakt liniji u Donbasu već oko 150.000 ukrajinskih vojnika, rekao je lider DNR Denis Pušilin

„Situacija eskalira na dnevnom nivou. Ne vidimo da se smanjuju isporuke oružja... Što se tiče brojnog stanja ukrajinskih snaga, ono se od našeg poslednjeg razgovora povećalo i prema našim obaveštajnim podacima iznosi oko 150.000“, rekao je Pušilin za Jutjub kanal „Solovjov lajv“.
Povodom eksplozije koja se danas začula u Donbasu na teritoriji pod kontrolom Kijeva, on kaže da Donjeck prati stvari i dodaje da se možda radi o provokaciji.

 

„Da, zaista, bila je eksplozija, čula se u nekim delovima Donjecka. Ali, operativno je sve razjašnjeno, jer naravno pratimo situaciju i obavezni smo da to radimo posebno sada“, rekao je Pušilin. Dodao je da je eksplozija bila na teritoriji pod kontrolom Kijeva oko kilometar, kilometar i po od kontakt linije u blizini sela Opitnoje.

„Nije poznato šta je eksplodiralo. Vidljivost je loša, magla je smetala našim vojnicima da razjasne šta se zaista događalo. Ne isključujemo mogućnost da je možda to bila provokacija koju su snimali novinari“, naveo je on. Pušilin je istakao i da DNR čini sve što je u njenoj moći u cilju diplomatskog rešavanja konflikta u Donbasu, ali da aktivnosti Kijeva govore o spremnosti za vojno rešenje. Prema njegovim rečima, zna se koji su to objekti na koje strani plaćenici mogu da izvrše diverzije.

Foto: Foto AP/Mstyslav Chernov

Kako je rekao, strani borci u Donbasu se više ne kriju i ne pretvaraju da su instruktori. Njihov broj se sve više povećava, to su sada stotine i stotine ljudi, upozorava lider DNR. Takođe je dodao, da su se predstavnici SAD u posmatračkoj misiji OEBS spakovali ali da za sada nisu napustili Ukrajinu. Njihov odlazak značiće da je Kijev spreman za provokacije u Donbasu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Goran Kovacevic

pre 2 godine

Ljudi boziji, odgledajte film "Wag the Dog" i sve ce vam biti jasno.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija