• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

15.02.2022

07:21 >> 07:28

Trudo POKUŠAVA DA UGUŠI PROTESTE! DEMONSTRANTI NA UDARU, u Kanadi vanredna situacija!

AP/Tanjug

Vesti

Trudo POKUŠAVA DA UGUŠI PROTESTE! DEMONSTRANTI NA UDARU, u Kanadi vanredna situacija!

Podeli vest

Kanadski premijer Džastin Trudo aktivirao je ovlašćenja za vanredne situacije da bi ugušio proteste vozača kamiona i drugih koji su paralisali prestonicu Otavu i blokirali granične prelaze zbog kovid ograničenja

Pozivajući se na kanadski zakon o vanrednim situacijama, koji saveznoj Vladi daje široka ovlašćenja da uspostavi red, Trudo je isključio upotrebu vojske, preneo je AP.

On je izneo uveravanja da će hitne mere "biti vremenski ograničene, geografski ciljane, kao i razumne i proporcionalne pretnjama na koje treba da odgovore".

"Ove blokade su nezakonite, a ako još uvek učestvujete, vreme je da idete kući", izjavio je Trudo nakon virtuelnog sastanka sa liderima provincija u zemlji.

Više od dve nedelje, stotine, a ponekad i hiljade demonstranata u kamionima i drugim vozilima, nalazili su se na ulicama glavnog grada Otave protestujući zbog obevezne vakcinacije kamiondžije i drugih mera uvedenih radi srečavanja širenja kovid-19 i osuđujući Trudoovu vladu.

Učesnici takozvanog "konvoja slobode", takođe, su blokirali više graničnih prelaza između SAD i Kanade.


Najprometniji i najvažniji granični prelaz most Ambasador koji povezuje Vindzor u Ontariju sa Detroitom u SAD ponovo je juče otvoren nakon što je policija uhapsila desetine demonstranata i razbila skoro jednonedeljnu opsadu koja je poremetila proizvodnju automobila u obe zemlje.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija