• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.02.2022

19:27

ŠOK MAPA NOVOG PLANA PUTINOVOG NAPADA - OD 3 FAZE OSTALE SAMO DVE! Posle "Bilda" i britanska vojska objavila najtajniju kartu... (Foto)

pixabay.com/Fotomontaža

Vesti

ŠOK MAPA NOVOG PLANA PUTINOVOG NAPADA - OD 3 FAZE OSTALE SAMO DVE! Posle "Bilda" i britanska vojska objavila najtajniju kartu... (Foto)

Podeli vest

Mapa ruskog napada opet kruži Zapadom. Nacrtana je nova, ali ovaj put ne od medija, nego od Ministarstva odbrane Velike Britanije, koje je danas ponovo objavilo kartu potencijalne ruske invazije Ukrajine, koja bi kako je tad opisao Bild izvedena bila u tri faze, a samo nedelju dana kasnije ona je skraćena u dve faze. Ostalo je sve isto i nepromenjeno

U prvoj fazi napada prema karti Ministarstva odbrane Velike Britanije potencijalni napad bi krenuo sinhronizovano iz nekoliko pravaca, Belorusije, Rusije, poluostrva Krim i proruske teritorije Narodnih republika Donbas i Lugnansk.

 

 

Ruske jednice iz tri pravca krenule bi na prestonicu Ukrajine Kijev. Treća borbena grupa krenula bi prema Harkovu, inoustrijskom gardu u kome je smeštena fabrika tenkova i nekoliko industrija naoružanja. Četvrta borbena grupa krenula bi preko Donbasa i Mariupolja prema unutrašnjosti.

Glavni cilj prema ovom planu čak tri borbene grupe plus snage koje napadaju sa poluostrva Krim su gradovi Dnjepr i Zaprožje.

Prema britanskom planu usledila bi posle zauzimanja ovih gradova i druga faza napada, prema kojoj bi ruske snage sa severa i istoka u dva smera krenule prema Transnjistiriji, odnosno Pridnjestrovoskoj republici, koja se nalazi iymeđu Moldavije sa jedne i Ukrajine sa druge strane, a u kojoj živi prorusko stanovništov koje se na tom prostoru održalo yahvaljujući ruskoj vojsci kada je buknuo građanski rat 1992. Zahvaljujući 14. armiji Ruske vojske koja je na tom prostoru imala ogromni arsenal. 14. armija i danas postoji kao mirovne snage u ovom delu zemlje, pa Britanci predviđaju da je plan zapravo spajanje ovih snaga.

I prema britanskom, kao i prema nemačkom planu Rusija ne bi zauzela celu Ukrajinu, već samo istok zemlje gde živi prorusko stanovništvo, dok bi 13 oblasti na zapadu naseljenih isključivo Ukrajnicima činili jezgro Ukrajine.

Da li je ovo realna situacija ili plod mašte britanskih ratnih planera, ostaje da se nagađa. U svakom slučaju jedan zaključak se nameće jeste da neko želi rat i da se slična mapa ponovo pojavljuje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija