• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

22.02.2022

08:09

OGLASIO SE STOLTENBERG I REKAO NEŠTO ŠTO JE SVIMA ZAPARALO UŠI! NATO se zbog Putinovog poteza sada poziva na odluku Saveta bezbednosti UN, može li licemernije?

Tanjug

Vesti

OGLASIO SE STOLTENBERG I REKAO NEŠTO ŠTO JE SVIMA ZAPARALO UŠI! NATO se zbog Putinovog poteza sada poziva na odluku Saveta bezbednosti UN, može li licemernije?

Podeli vest

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg osudio je sinoć odluku Rusije da prizna samoproglašene Donjecku Narodnu Republiku (DNR) i Lugansku Narodnu Republiku (LNR)

Stoltenberg je osudio odluku Rusije da prizna nezavisnost, kako je rekao, "ukrajinskih pobunjenih regiona". On je, nakon što je prethodno ruski predsednik Vladimir Putin potpisao ukaz o priznanju LNR i DNR, optužio Moskvu da nastavlja da potpiruje konflikt na istoku Ukrajine.

Ocenio je da Moskva pokušava da pronađe izgovor kako bio "još jednom izvršila invaziju na Ukrajinu".

"Moskva nastavlja da podstiče sukob u istočnoj Ukrajini pružajući finansijsku i vojnu podršku separatistima. Takođe pokušava da stvori izgovor za ponovnu invaziju na Ukrajinu", naglasio je Stoltenberg.

Generalni sekretar NATO je ocenio da ovakav potez Moskve dodatno podriva suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine, krši Sporazume iz Minska i narušava napore usmerene ka rešavanju sukoba.

Generalni sekretar Alijanse je u pisanom saopštenju podsetio da je Savet bezbednosti UN, čiji je član i Rusija, 2015. godine potvrdio puno poštovanje suvereniteta, nezavisnosti i teritorijalnog integriteta Ukrajine, uz ocenu da su "Donjeck i Lugansk deo Ukrajine". On naglašava da NATO podržava suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine unutar njenih međunarodno priznatih granica.

"Saveznici podstiču Rusiju, najsnažnijim mogućim rečima, da izabere put diplomatije i da odmah preokrene svoje masovno gomilanje vojske u Ukrajini i oko nje i povuče svoje snage iz Ukrajine u skladu sa svojim međunarodnim obavezama", zaključio je Stoltenberg.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rade R

pre 2 godine

LICEMARI odvratni i bezobrazni! Stoltenberg i NATO se pozivaju na međunarodno pravo i sporazume! BLJAK!!!

ZN

pre 2 godine

Daaa. A postoji i Rezolucija 1244 na koju si zaboravio, licemeru.

Žigolo

pre 2 godine

"i povuče svoje snage iz Ukrajine u skladu sa svojim međunarodnim obavezama" Može gospodine Stoltenberg, PRVO da Amerika i NATO povuče svoje snage iz SRBIJE u skladu sa međunarodnim pravom i poštuje SUVERENITET SRBIJE ... Takođe da Amerika povuče svoje snage iz bar 20 zemalja širom planete i svu vojsku vrati na svoju teritoriju.

Amater

pre 2 godine

ZAO MI JE UKRAJINSKOG NARODA ALI TREBA DA ZNAJU DA SU IH POLITICARI PRODALI JOS 2014 GODINE I TO ONIMA KOJI KADA JE FRKA (KAO U AVGANISTANU) SAMO OKRENU LEDJA.

Vla

pre 2 godine

Ha ha ha ha ha ha ha ha, jel ima nesto smesnije, najveci krsioci povelje ujedinjenih nacija kai i medjunarodnog prava upozoravaju rusiju da krsi to pravo, imas li covece ogledalo kod kuce ili te briju i umivaju robovi iz porobljen zemalja

Dragan

pre 2 godine

Steta sto ne postoji 4. gradacija prideva "licemeran". Stoltenberg bi je odah (kao iz topa) zaradio.

Penzionerj

pre 2 godine

Som je uvek som. Medjunarodno pravo. Pa vi zločinci i fašisti sa amerima i britancima i pojedinim evropljanima uništili sva prava i sada se setiste da i to postoji. Pola Sveta ste uništili ali i vi ćete biti uništeni.

Master

pre 2 godine

Gde je bio savet bezbednosti kada ste bombardovali srbiju??

Pera

pre 2 godine

Ovo je stvarno vrhunac bezobrazluka: kad je NATO napao Srbiju, nije bila potrebna rezolucija Ujedinjenih Nacija, sada se majstor poziva na Ujedinjene Nacije. Hoće li jednom biti reda u medjunarodnim odnosima? Ako sve važi za ceo svet osim za srbe, kažite to jasno i glasno, sram vas bilo stoko jedna (uz izvinjenje životinjskom svetu)

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija