• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf/Informer

24.02.2022

19:54

PUTINOV IZBOR JE DA VODI NEOPRAVDAN RAT! Oslabiće Rusiju, a ostatak sveta učiniće jačim!

Tanjug/AP

Vesti

PUTINOV IZBOR JE DA VODI NEOPRAVDAN RAT! Oslabiće Rusiju, a ostatak sveta učiniće jačim!

Podeli vest

Predsednik SAD Džo Bajden saopštio je danas na konferenciji za medije da su nedeljama upozoravali na ovo što se dešava u Ukrajini

Bajden tvrdi da je ruski predsednik Vladimir Putin mesecima planirao ovaj napad.

- Putin je prebacio 175.000 vojnika u blizini granice sa Ukrajinom, a tu je izgradio i terenske bolnice - rekao je Bajden.

On je zatim rekao da su SAD nedeljama upozoravale da će se ovo dogoditi, kao i da se situacija odvija uglavnom onako kako su predvideli.

 

 

- Putin je agresor, Putin je izabrao rat, sada će on i njegova zemlja snositi posledice - rekao je Bajden.

Američki predsednik je zatim potvrdio da će SAD uvesti nove oštre sankcije Rusiji.

- Ovo će naneti velike probleme ruskoj ekonomiji. Mi smo osmislili ove sankcije da maksimiziramo dugoročni uticaj SAD na Rusiju i da minimiziramo uticaj Moskve na SAD i naše saveznike. Želim da budem jasan SAD nisu same u ovome - rekao je on.

Ovo je spisak sankcija koje je predsednik Bajden najavio:

  • Ograničenje sposobnosti Rusije da posluje u dolarima, evrima, funtama i jenima
  • Zaustavljanje mogućnosti finansiranja i rasta ruske vojske
  • Ogranbičenje uvoza visokotehnoloških proizvoda
  • Sankcije ruskim bankama koje zajedno imaju imovinu veću od bilion dolara

- Putinov izbor da vodi potpuno neopravdan rat protiv Ukrajine, učiniće Rusiju slabijom, a ostatak sveta jačim - rekao je on.

On se prvobitno obratio na Tviteru rekavši da se složio sa liderima G7 o uvođenju oštrih sankcija Rusiji.

- Jutros sam se sastao sa svojim kolegama iz G7 da razgovaramo o neopravdanom napadu predsednika Putina na Ukrajinu i dogovorili smo se da nastavimo dalje s razornim paketima sankcija i drugih ekonomskih mera kako bismo Rusiju pozvali na odgovornost - naveo je Bajden na Tviteru

Podsetimo, predsednik SAD Džo Bajden oglasio se posle napada Rusije na Ukrajinu, koji je počeo rano jutros, posle obraćanja Vladimira Putina i najave da su počele "specijalne operacije".

- Molitve Sveta su sa narodom Ukrajine večeras, dok trpe neprovociran i neopravdan napad od strane ruskih vojnih snaga. Predsednik Putin je izabrao rat sa predumišljajem, koji će doneti katastrofalan gubitak ljudskih života i patnju - saopštio je Bajden.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija