• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.02.2022

21:18

Nije tačno da se Zelenski trenutno nalazi van zemlje (Ispravka vesti)

Vesti

Nije tačno da se Zelenski trenutno nalazi van zemlje (Ispravka vesti)

Podeli vest

Predsednik Ukrajine je u govoru u večernjim satima 24.2.2022 opovrgao tvrdnju da je napustio teritoriju Ukrajine! U cilju objektivnog izveštavanja, sledi detaljna ispravka teksta u skladu sa ažuriranjem izvorne informacije

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski nije napuštao Ukrajinu - sledi detaljna ispravka teksta u skladu sa ažuriranjem izvorne informacije.

Naš portal, preneo je, da je Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, i pored toga što je obećao svom narodu da će do kraja biti sa njima, 24. februara napustio zemlju. Zelenski, ipak nije napuštao Ukrajinu.

Naš portal, pisao je da se Zelenski, kako su preneli pojedini diplomatski izvori, nalazi van zemlje. Takođe se, s obzirom da mu je premijer Velike Britanije Boris Džonson ponudio azil, prenela pogrešna tj. netačna pretpostavka da se znalo koja je zapravo sledeća destinacija u pitanju. Ove činjenice, naš portal želi da ispravi u cilju objetivnog izveštavanja, te i da se ovom prilikom izvinjava čitaocima za prenošenje pogrešnih i netačnih činjenica.

Kako je Volodimir Zelenski, predsednik Ukrajine, rekao u jutrošnjem obraćanju narodu, žrtve su već pale, ali predsednik građane neće napustiti. 
To je potvrdio i ukrajinski ministar inostranih poslova Dmitrij Kuleba, koji je boravio u zvaničnoj poseti SAD.
On je tim rečima odgovorio na savete američke administracije da ukrajinski predsednik napusti Kijev.


- Predsednik će uvek biti sa narodom Ukrajine. Predsednik Ukrajine je ubeđen da ako sačuvamo jedinstvo da ćemo pobediti - rekao je on u intervjuu za televiziju "Foks".


Još ranije se pojavila i informacija da je Velika Britanija spremna da pruži svu neophodnu podršku i azil članovima ukrajinske administracije i predsedniku Volodimiru Zelenskom, ukoliko donesu odluku da napuste tu zemlju, sve je jasno. Ali to ne ne znači da je Zelenski napustio svoj narod i prihvatio predlog V.Britanije. 
- Naravno da smo spremni da pružimo svu potrebnu podršku, logističli ili bilo koju drugu. Britanija je to uvek činila sa administracijama u egzilu. Upravo sam to jutros Zelenskom rekao ukoliko njemu i vladi bude potrebno utočište - istakao je Džonson u obraćanju poslanicima britanskog parlamenta.

Po svemu sudeći, Zelenski nije prihvatio pomoć i nije iskoristio priliku da se od svega skloni, kako je naš portal ranije preneo.

U prvobitnom članku, preneli smo da je "Zelenski za početak otišao van zemlje, a dalje... Pretpostavlja se da je London sledeća destinacija...". Ipak, Zelenski nije napuštao zemlju.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski ranije danas obratio se naciji pozvavši sve subjekte da se uključe u odbranu zemlje. Pozvao je u borbu sve one koji imaju iskustvo.

- Imamo neke žrtve u vojsci, trebamo krvi, molimo da date krv - kazao je on na početku svog obraćanja.

Zelenski se u svom obraćanju osvrnuo na i netačne tvrdnje da je napustio Ukrajinu. Deo njegovog govora u kojem je demantovao ove navode preneo je, između ostalih, Business Insider.

Iskoristio je priliku da razbije glasine da je pobegao iz Kijeva, te da je njegova porodica napustila zemlju.

“Ostajem u glavnom gradu, ostajem sa svojim narodom. Tokom dana sam održao desetine međunarodnih razgovora, direktno upravljao našom zemljom. I ostaću u glavnom gradu”, rekao je on.

“Moja porodica je takođe u Ukrajini. Moja deca su takođe u Ukrajini. Moja porodica nije izdajica. Oni su građani Ukrajine. Ali ja nemam pravo da kažem gde su oni sada."

Izvinjavamo se našim čitaocima za plasiranje neutemeljenih činjenica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Hobit Govno Vučičević

pre 2 godine

Od čega si ti Vučičeviću??? Takav štakor nikada nije rođen u poluljudskom obliku na ovim prostorima. Ti definitivno nisi ljudsko biće.

master

pre 2 godine

Tako i treba neka ginu oni koje je ovaj lelemud ubedjivao da ce biti primljeni u nato, i da ce im cvetati ruze, a sada komidijen rep pod noge, a vi samo napred do poslednjeg.

Sarajlija444d

pre 2 godine

kada je fašist vucic predsjednik ništa ne završi dobro. Uskoro svi novinari iz informera skupa sa svojom zlocinackom vladom i predsjednikom idu trunuti u zatvor

Iza ograde

pre 2 godine

Moze kako hoce. Ako je mogao Viktor Yanukovych sa tudjim koferima u Rusiju moze i ovaj sa svojima u Englesku..

Normalac

pre 2 godine

Evo ga čovek u uniformi sa svojim narodom... E jadnici udvornički, kakvu još sve propagandu nećete širiti.

srbin

pre 2 godine

Đonson komičar kao i Zelenski,,ista sudbina takve čeka

Rade R

pre 2 godine

Klasika: "bež' te noge, ...... vas"! Glumac, komičar! Bio se uživeo u ulogu! Našao si pogrešne režisere i scenariste da igraš ulogu za njih! I Englezi i Ameri su kolonijalisti, i nisu te oni uzeli za svoju predstavu zato što vole Ukrajinu i ukrajinski narod, nego da ostvare svoje ciljeve! A ti Zelenski si bio dovoljno glup da ne shvatiš to! I tako, zbog svoje gluposti si, nažalost, tu gde jesu! I ne samo ti, ceo narod si uvukao! Ceo narod je u strahu zbog tvoje gluposti, zbog tvojih bolesnih ambicija! Sada kusaj što si zakucao!

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija