• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

03.03.2022

14:38

Ðukanović dao mandat Abazoviću za formiranje nove crnogorske vlade!

Vesti

Ðukanović dao mandat Abazoviću za formiranje nove crnogorske vlade!

Podeli vest

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović saopštio je da daje mandat za formiranje vlade lideru Građanskog pokreta (GP) URA Dritanu Abazoviću!

Đukanović i Abazović su se sastali ranije danas, kada je predsednik Crne Gore obavestio potpredsednika Vlade da je završio konsultacije i da namerava da mu da mandat, javljaju podgoričke Vijesti.

U obrazloženju Kabineta predsednika Crne Gore je navedeno da su ga predstavnici GP URA i njihovi politički partneri "nedvosmisleno uverili da imaju parlamentarnu većinu za izbor 43. Vlade Crne Gore u Skupštini Crne Gore".

- Stoga sam doneo odluku da mandat za formiranje Vlade poverim gospodinu Abazoviću, prededniku GP URA - navedeno je u obrazloženju.

Zakonski rok da Ðukanović saopšti ime mandatara ističe 6. marta, 30 dana nakon što je u Skupštini Crne Gore uskraćeno poverenje vladi Zdravka Krivokapića.

Ðukanović je završio konsultacije sa liderima poslaničkih klubova. Demokratski front i Demokrate su odbile poziv, a od partija koje bi eventualno mogle da se nađu u manjiskoj vladi jedino se Socijalistička narodna partija (SNP) nije odazvala


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

MILO KORISTI SITUACIJU U UKRAJINI DA PREUZME KONTROLU NAD CRNOM GOROM! Đukanović nameće sebe kao ključnog aktera za formiranje nove vlasti!
Balkan

MILO KORISTI SITUACIJU U UKRAJINI DA PREUZME KONTROLU NAD CRNOM GOROM! Đukanović nameće sebe kao ključnog aktera za formiranje nove vlasti!

Predlogom da se zbog događaja u Ukrajini umesto manjinske vlade formira politička u koji bi ušla i Demokratska partija socijalista, ta stranka i njen lider Milo Đukanović nameću sebe međunarodnim faktorima kao poželjne partnere i kao aktere koji su se konsolidovali u opoziciji i imaju ambiciju da budu ključni faktor u formiranju nove vlasti

02.03.2022

14:39

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija