• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/rs.sputniknews.com/novosti

05.03.2022

18:41

Oboreno 5 ukrajinskih aviona, helikopter i dron! Ruski general: "Nacionalistički bataljoni su iskoristili 'REŽIM TIŠINE' da se pregrupišu i ojačaju poziciju!"

Vesti

Oboreno 5 ukrajinskih aviona, helikopter i dron! Ruski general: "Nacionalistički bataljoni su iskoristili 'REŽIM TIŠINE' da se pregrupišu i ojačaju poziciju!"

Podeli vest

Zbog odsustva želje ukrajinske strane da utiče na nacionaliste ili produži „režim tišine“, ofanzivna dejstva ruske vojske nastavljena su od šest sati po moskovskom vremenu (četiri sata po srednjoevropskom), izjavio je portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov

- Nacionalistički bataljoni su iskoristili 'režim tišine' da se pregrupišu i ojačaju svoje pozicije - rekao je Konašenkov, dodajući da su ofanzivna dejstva nastavljena zbog nespremnosti ukrajinske strane da utiče na nacionaliste ili produži „režim tišine“.

Prema njegovim rečima, Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su četiri ukrajinska jurišna aviona Su-27 u vazdušnoj borbi kod Žitomira i jedan Su-25.

Foto: printskrin youtube

- U vazdušnoj borbi u oblasti Žitomira oborena su četiri aviona Su-27 Oružanih snaga Ukrajine i jedan Su-25 su oborile snage PVO u Nežinskoj oblasti. Snage PVO uništile su i helikopter Mi-8 ukrajinskog vazduhoplovstva i bespilotnu letelicu 'Bajraktar ​​TB-2'“ - rekao je general.

Ranije je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo da je u subotu od 10 časova po moskovskom vremenu (osam sati po srednjevropskom) Moskva objavila režim tišine za izlazak civila iz Marijupolja i regionalnog centra Volnovahe severno od njega. Vlasti Marijupolja su, sa svoje strane, saopštile da je evakuacija civilnog stanovništva odložena.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 2 godine

cekajte braco tek sad krece ustase doniraju Mig 21 ukraini ,aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahhaahhahaahahahahahahahahahahahahah

Fikus

pre 2 godine

Mesecima im NATO i Amerika dovlače hiljade tona najsavremenijeg oružja, 8 godina odbijaju da sprovedu dogovoreno i potpisani sporazum u Minsku, pri tome svakodnevno granatiraju Donbas i ubijaju hiljade civila i onda bezobrazno kažu "ničim izazvan napad Rusije"? Pa ima li kraja tom licemerju i neopisivom bezobrazluku?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija