• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

05.03.2022

20:58

Zelenski podržao ideju zabrane uvoza ruske nafte u SAD! "SVE ŠTO BI MOGLO DA NAŠKODI RUSKOJ EKONOMIJI, POMOĆI ĆE UKRAJINSKOM NARODU I OTEŽATI RAT PUTINU'', dobio je odgovor!

Vesti

Zelenski podržao ideju zabrane uvoza ruske nafte u SAD! "SVE ŠTO BI MOGLO DA NAŠKODI RUSKOJ EKONOMIJI, POMOĆI ĆE UKRAJINSKOM NARODU I OTEŽATI RAT PUTINU'', dobio je odgovor!

Podeli vest

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pozvao je američke zakonodavce da sankcionišu ruski naftni i gasni sektor i suspenduju pristup kreditnim karticama, a takođe je podržao ideju da se zabrani uvoz ruske nafte u SAD koja sve više dobija podršku u Kongresu, prenosi AP

Američki senator Lindzi Grejem, republikanac iz Južne Karoline, saopštio je da je Zelenski tokom privatnog razgovora danas sa američkim članovima Kongresa istakao da ruski energetski sektor treba da bude sankcionisan.

„Sve što bi moglo da naškodi ruskoj ekonomiji pomoći će ukrajinskom narodu i može otežati ovaj rat za ruskog predsednika Vladimira Putina'', naveo je Grejem u video snimku.

Tokom razgovora, demokratski senator Džo Menčin iz Zapadne Virdžinije pitao je Zelenskog za mišljenje o ideji da se zabrani ruska nafta u SAD, prema dve osobe koje su za AP bez objavljivanja identiteta govorili o ovom razgovoru.

Zelenski je nagovestio da bi 100 odsto pristao na zabranu ruske nafte u SAD i poručio senatorima da bi to bilo od velike pomoći, prema navodima ovih izvora.

Ukrajinski predsednik ih je takođe zamolio da obustave pristup kreditnim karticama "Visa" i "Mastercard" u Rusiji, prema još jednoj osobi koja je takođe anonimno govorila o ovom pozivu, navodi AP.

Senat Sjedinjenih Američkih Država pozvan je danas da razgovora sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim putem aplikacije Zum, javio je ranije Bi-Bi-Si.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Laki

pre 2 godine

Ovaj klovn mi sli da su svi u USA fasisti i neonacisti. Bolje bi mu bilo da svira klavir sa onom stvari, nego sto vodi velikj zemlju kao sto je Ukraina. Ustvari ne vofi je on vec oni koji su ga i doveli na taj polozaj.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija