• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti

08.03.2022

19:56

STOLTENBERG O CILJEVIMA NATO: Da se sukob ne prelije preko granica Ukrajine!

AP/Tanjug

Vesti

STOLTENBERG O CILJEVIMA NATO: Da se sukob ne prelije preko granica Ukrajine!

Podeli vest

Cilj NATO, imajući u vidu situaciju u Ukrajini, jeste da se ne dozvoli da se sukob prelije preko granica te zemlje, rekao je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg

- Mi smo odbrambeni savez, ne želimo sukob sa Rusijom Ali, naš cilj je da ne dozvolimo prelivanje konflikta preko granica Ukrajine. Preduzeli smo istorijske korake u cilju jačanja sistema naše kolektivne bezbednosti . Na hiljade vojnika poslato je na naše istočne granice - rekao je Stoltenberg.

Jačanje snaga Alijanse na istočnom krilu nije usmereno na provociranje konflikata već na očuvanje mira, dodao je on.

- Cilj obuzdavanja je da se ne isprovocira rat, tj. da se rat spreči i očuva mir. Kada vidimo agresivne aktivnosti protiv Ukrajine to vodi ka jačanju prisustva NATO u Letoniji i drugim delovima našeg istočnog krila - rekao je Stoltenberg u govoru u vojnoj bazi u Letoniji.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Foto: Printscreen

Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE.

BONUS VIDEO:

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Zelenski: "NATO ne radi kako treba!"
Planeta

Zelenski: "NATO ne radi kako treba!"

Volodimir Zelenski rekao je tokom video obraćanja da bi rat u Ukrajini mogao da se uporedi sa naporima koji su britanski vojnici imali u Drugom svetskom ratu

08.03.2022

19:45

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija