• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.03.2022

07:00

BAJDEN: MUKA MI JE OD TOGA ŠTO ME SVI KRIVE ZA INFLACIJU, ZA TO JE KRIV PUTIN! Cene u SAD najviše u poslednjih 40 godina!

Vesti

BAJDEN: MUKA MI JE OD TOGA ŠTO ME SVI KRIVE ZA INFLACIJU, ZA TO JE KRIV PUTIN! Cene u SAD najviše u poslednjih 40 godina!

Podeli vest

Američki predsednik Džo Bajden okrivio je ruskog kolegu Vladimira Putina za ogromnu inflaciju s kojom se SAD suočavaju poslednjih meseci

Otkako je Bajden ušao u Belu kuću, cene bukvalno svega rastu iz meseca u mesec, pa je inflacija u Americi u februaru dostigla 7,9 odsto, što je najviše u poslednjih 40 godina. On sad pokušava da iskoristi rat u Ukrajini kako bi Amerikance ubedio da nije kriv, ali mu to, međutim, ne polazi za rukom.

Pala kupovna moć

Bajden je, govoreći u subotu na jednom skupu demokrata u Filadelfiji, rekao da mu se više smučilo da ga svi u Americi krive za inflaciju.

- Muka mi je više od toga. Američki narod misli da je razlog za inflaciju to što vlada troši više novca. Međutim, za inflaciju je najviše kriv Putin - rekao je Bajden.

On je dodao da su cene goriva skočile u januaru, "od trenutka kad je Putin rasporedio svojih 150.000 vojnika na granicu sa Ukrajinom".

- Svet je to primetio i biznis je reagovao. Demokrate nisu izazvale problem. To je uradio Vladimir Putin - kazao je Bajden.

Međutim, Amerikanci ni sekundu nisu u to poverovali. Mediji u SAD pišu da Bajdenu neće uspeti plan da okrivi nekog drugog za svoju lošu politiku.

ZAPAD OTEO RUSIMA POLOVINU ZLATNIH I DEVIZNIH REZERVI, MOŽE LI RUSIJA TO PREŽIVETI?! Moskva tvrdi da MOŽE, odgovor je već aktiviran..

"Amerikanci nisu glupi. Znaju šta je inflacija uradila njihovoj kupovnoj moći mnogo pre nego što su Putinovi tenkovi ušli u Ukrajinu. Narod će znati da proceni koliko je Putin kriv za lošu ekonomsku situaciju u SAD. Bajdenovo konstantno vađenje na Putina više ne prolazi. Kad god pomene da mu je ruski predsednik za nešto kriv, samo dodatno gubi birače", piše "Vašington post", ističući da je sa svaljivanjem krivice za inflaciju na Putina Bajden prešao svaku meru.

Mediji u SAD podsećaju da su za inflaciju krivi ambiciozan planovi aktuelne administracije, među kojima su plan oporavka nakon kovida, kao i planovi o obnovi i izgradnji infrastrukture.

Gorivo drastično poskupelo

Cena goriva u SAD drastično je skočila, pa galon sada košta između četiri i pet dolara, što je između 0,96 i 1,19 evra po litru. Gorivo je u SAD donedavno koštalo 60 evrocenti po litru, pa su Amerikanci pobesneli zbog ovog poskupljenja. Zato su na automatima za točenje goriva na pumpama širom SAD osvanule nalepnice sa Bajdenovim likom na kojima piše: "To sam ja uradio!". Na nekim pumpama, pored Bajdenove, nalazi se i nalepnica sa likom potpredsednice SAD Kamale Haris, na kojoj piše: "Ja sam pomogla".

Osim toga, Amerikanci krive Bajdena za uvođenje sankcija na rusku naftu i gas, budući da im je to drastično podiglo cene goriva. Iako predsednik SAD pokušava da ubedi javnost u to da je zbog sankcija Rusiji mnogo gore nego ostatku sveta, Amerikanci u to ne veruju i uopšte ih ne zanima niko drugi osim njih samih.

KONAŠENKOV O USPESIMA RUSKE VOJSKE: OSLOBOĐENA POPASNAJA, UNIŠTENO DO 180 STRANIH PLAĆENIKA, OBOREN AVION I 11 DRONOVA... Kijev nije potvrdio tvrdnje Moskve

- U januaru je inflacija bila 7,5 odsto, a Bajden je za to okrivio krizu u lancu snabdevanja. U februaru je inflacija iznosila 7,9 procenata, a Bajden sada pokušava da za to okrivi Putina. Koga li će okriviti sledećeg meseca - pitao je ugledni republikanski političar Džejk Evans.

Previše para

I veliki broj analitičara u SAD kaže da je inflacija isključivo Bajdenovo delo.

VAŠINGTON PRETI KINI, NE SMETE POMOĆI RUSIJI NI NA KOJI NAČIN, U SUPROTNOM... Peking odgovara da će zaštiti i svoje kompanije i ljude...

- To je jednostavno posledica trošenja previše para. Bajdenovo: "Nisam kriv" liči na ono kad se deca vade na nešto. Da se ne lažemo, inflacija u SAD će nastaviti da raste čak i kad Putin proglasi pobedu u Ukrajini i kad povuče svoju vojsku odande - ocenjuju analitičari.

 

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zora

pre 2 godine

Do skoro je Srbija bila kriva za sve,sad je Rusija a vi ste nevini klinci unistivaci sveta. Niste mogli nista Putinu pa ste resili da unistite sebe svojim sankcijama. Bravo za naj gluplje odluku u istoriji. Cudime samo da Evropa nemoze jos uvek da vidi kako i nju unistavate vec vas kao rob sledi.

Rale

pre 2 godine

Sankcije su bumerang, i one deluju u oba smera. Prema tome, jedini krivci su oni koji ih uvode.

dede

pre 2 godine

bezi bre lazovcino matora... Bravo Putine, izabrao si pravi momenat dok je ovaj bolid na vlasti

pera rogonja

pre 2 godine

Matematika je prosta nauka ko resava zadatkde logokom a ne napamet.Amerikancima i englezima slede neverovatne naplate za zlodela koje su pocinili po celom svetu.Prosto i jednostavno je da izazivaju ratove da bi prikrili svoju nesposobnost vodenje drzave tj.makroekonomije.Gradjane zanose ratovima koko bi im skrenuli misli sa problemima u svojoj drzavi.Sve dolazi na naplatu zapada za nekontrolisano stampanje novca i zivota na kredit.Kraj PUTIN ih dovodi na reset.

Marko

pre 2 godine

NIJE PUTIN PRESEDNIK AMERIKE BAJDEN HOCE DA NAVUCE BES NA RUSE BEZ RAZLOGA

MrKamenjarac

pre 2 godine

...PA NEMACKI MEDIJI NA SVA USTA GOVORE KAKO JE RUSIJA BANKROTIRALA.....

Petar Golemi

pre 2 godine

DJede BAjo , ako ti nijesu rekli, ti se Rusima ukra' oko 340 000 000 000 USD u zlatu ili drugijem vrednostima....PA kako sada ti imades inflaciju? A da vama neko ukrade toliko novaca ili drugijeh vrednosti, sta bi tek ondak bilo sa vama?

Laky

pre 2 godine

Ovo ni pijani ameri neće progutati, ispada da im Putin štampa pare!?)))))

Zoka

pre 2 godine

Rumuni, braćo prijatelji, oslobodite se ovih ludaka Amerikanaca i NATO. Ništa mi zajedničko nemamo sa njima, gde god se o i pojave to je zlo...

Slavko

pre 2 godine

Дедице, Путин не влада Америком, него ви, а он ће ускоро. За инфлацију је крив онај ко влада државом.

miroljub

pre 2 godine

Djo Čamovina okrivio Putina uobičajeno.Učestalim napadima, on i njegovi fašisti pokušavaju da prikriju bio labaratorije.Sve više ljudi u svetu smatraju da je Amerika veštački stvorila virus covid 19.Onaj očigledno neupučeni idiot Tramp pokušao da optuži Kinu i klupko je počelo da se odmotava.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija