• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.03.2022

17:47

BEZ OVOGA SU RUSI OSTALI! Spisak svetskih brendova i kompanija koje su se povukle iz Rusije postaje sve duži! (Foto)

Informer

Vesti

BEZ OVOGA SU RUSI OSTALI! Spisak svetskih brendova i kompanija koje su se povukle iz Rusije postaje sve duži! (Foto)

Podeli vest

Za samo nekoliko dana više ogromnih multinacionalnih kompanija povuklo se iz Rusije. Omiljene kompanije poput Koka kole, Starbaksa i Mekdonaldsa zatvoriće svoje lokale širom Rusije

Jedne u nizu onih koji obustavljaju poslovanje u Rusiji su i maloprodajni brendovi kao što su Levis, Prada, Luj Viton... A spisak je daleko duži! Kompanije su u svojim izjavama poručile da su njihova srca s ljudima koji trpe nesavesne posledice tragičnih događaja u Ukrajini.

Osim brendova, tu su i hrana i piće, a među prvima je Mekdonalds, koji je objavio nešto ranije da privremeno zatvara svih 847 restorana u Rusiji, a prate ga Mars, Sniker, KFC, Koka-Kola.

Pridružile su se i softverske firme (Gugl, Majkrosoft i mnogo manjih kompanija), platni sistemi poput Vise, Vestern juniona.

Bez ovoga su Rusi ostali:

 

Foto: Informer

 

Foto:  

Iz prinuđenog možete videti da spisak prate i turistički seervisi, filmske i produkcijske kuće, tehnološke firme, teške mašine, avio-industrija, energetske kompanije, kao i auto-industrija. Svi su se jednoglasno povukli iz Rusije, prodaja je već obustavljena i prestale su da pružaju usluge u Rusiji.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE.

BONUS VIDEO:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nekonebitan

pre 2 godine

Bitno je da rusi imaju dovoljno hrane i energenata. Imaju toliko bogatstvo da ce ako budu hteli, sami proizvesti vecinu onog sto im je zapad uskratio. Ako imas hranu i vodu, imas sve, bogat si covek. - Zapad je ovim mnogo vise izgubio nego rusi.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija