• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

17.03.2022

07:00

BERLIN SRUŠIO SNOVE UKRAJINE, NE RAZMATRA IZLAZAK IZ SEVERNOG TOKA 2! Nemačka ne može bez ruskog gasa sledeće zime ako želi da...

Vesti

BERLIN SRUŠIO SNOVE UKRAJINE, NE RAZMATRA IZLAZAK IZ SEVERNOG TOKA 2! Nemačka ne može bez ruskog gasa sledeće zime ako želi da...

Podeli vest

Izlazak iz projekta Severni tok 2 se ne razmatra, izjavio je danas na pres-konferenciji direktor najvećeg nemačkog energetskog koncerna E.ON Leonard Birnbaum

- Izlazak iz projekta 'Severni tok 2' se trenutno uopšte ne razmatra. On ne može biti prodat, to je jasno. Moguće je, da se on može pokloniti ruskom akcionaru, ali šta se na taj način može dobiti i kakva je to kazna - rekao je Birnbaum.

Birnbaum je dodao da će Nemačka, bez obzira na to što je o tome teže govoriti i što to nije popularno, kao i ranije, ispunjavati svoja prava u odnosu na "Severni tok 2", prenosi Sputnjik.

Birnbau je dodao da bi nezavisnost od ruskog gasa mogla da bude dostignuta u periodu od dve do tri godine i da bi terminal za tečni prirodni gas mogao biti gotov krajem 2023. godine.

U skladu sa tim je i naveo da Nemačka ne može bez ruskog gasa sledeće zime ako želi da izbegne probleme u energetici.

RUSI SU SAMO NJEGA ČEKALI?! ZELENSKI SPASAVANJE "DONBASKE VOJSKE" POVERIO "AMERIČKOM GENERALU"! Može li on zaustaviti Putina?!

Energetski koncern "E.ON" saopštio je da je prekinuo kupovinu novih količina gasa od "Gasproma" zbog situacije u Ukrajini.

Nemački kancelar Olaf Šolc ranije je naložio Ministarstvu ekonomije zemlje da preduzme „neophodan administrativni korak" kojim bi se odmah poništila sertifikacija „Severnog toka 2". Reč je o povlačenju dokumenta iz Ministarstva, na osnovu kojeg je Federalna agencija za mreže vršila sertifikaciju operatora gasovoda.

PROCUREO DIL RUSIJE I UKRAJINE, DOKUMENT OD 15 TAČAKA?! Britanski dnevnik tvrdi, u toku je peglanje detalja! MOSKVA I KIJEV ĆUTE...

S tim u vezi, portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova navela je da će odluka Berlina da obustavi sertifikaciju projekta naneti nepovratnu štetu rusko-nemačkim odnosima, kao i da će neizbežna posledica odustajanja od gasovoda biti nagli rast cena gasa na evropskom tržištu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija