• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

17.03.2022

12:41

Milanovića ni vojska ne sluša! Uprkos zabrani lidera lijepe njihove američki F-16 će ipak preletati hrvatsko nebo!

Ured predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan

Vesti

Milanovića ni vojska ne sluša! Uprkos zabrani lidera lijepe njihove američki F-16 će ipak preletati hrvatsko nebo!

Podeli vest

Hrvatski borbeni avioni MiG i danas će zajedno s američkim avionima F-16, uvežbavati presretanja, temeljne manevre u vazduhu i formacijsko letenje, uprkos naredbi o zabrani preleta koju je ranije izdao vrhovni komandant Oružanih snaga i predsednik države Zoran Milanović

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane hrvatski i američki borbeni avioni će preletati područje istočne i centralne Hrvatske.

U saopštenju se navodi da će nastavak uvežbavanja vazdušnih aktivnosti pilota 191. eskadrile lovačkih aviona Hrvatskog ratnog vaduhoplovstva i američkih aviona F-16 iz vazdušne baze Aviano u Italiji pratiti i nadzirati jedinica Vazdušnog motrenja i navođenja HRZ-a.

Cilj zajedničke obuke je, navodi se, uvežbavanje sposobnosti i prikazivanje interoperabilnosti saveznica za aktivni nadzor, odbranu i zaštitu vazdušnog prostora, kao i zadataka odvraćanja.

Iz MORH-a obaveštavaju građane da se tokom navedenih aktivnosti očekuje uobičajena pojačana buka i mole građane za razumevanje i strpljenje.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
GEDZA

pre 2 godine

Ovoliko brige zbog jednog zastarelog drona, koji je mogao biti oboren bilo kojim ručnim prenosnim sistemom PVO (Igla, Stinger i sl), pod uslovom da je blagovremeno javljeno na kojoj visini i koordinatama se kreće taj dron.... što ukazuje na pravo rasulo u protivazdušnoj odbrani nato zemalja....... Da li je moguće da avion F 16 za deset minuta uzleti, stigne do pozicije da ispali raketu i uništi ovakav dron ili je jednostavnije da to učine dežurni protivazdušni sistemi,... naravno ako ih imaju..... J.bu ih ameri samo tako.... jer dežurstvo ta dva aviona F16 neko mora da plati...... Srbija to sigurno neće učiniti već građani hrvatske....

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija