• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.03.2022

19:13

MOJ OTAC SE BORIO ZA NACISTE KOD LENJINGRADA, VRATIO SE SLOMLJEN... Švarceneger se obratio ruskom narodu i Putinu zbog rata u Ukrajini! (VIDEO)

Printscreen

Vesti

MOJ OTAC SE BORIO ZA NACISTE KOD LENJINGRADA, VRATIO SE SLOMLJEN... Švarceneger se obratio ruskom narodu i Putinu zbog rata u Ukrajini! (VIDEO)

Podeli vest

„Danas vam se obraćam jer se u svetu dešavaju stvari koje se kriju od vas, užasne stvari o kojima bi trebalo da znate“, poručio je Arnold Švarceneger ruskom narodu u devetominutnom videu

Bivši šampion u bodibildingu rođen u Austriji, čiji je film „Crveno usijanje“ bio prvi američki film snimljen na moskovskom Crvenom trgu, govorio je o svojoj naklonosti prema ruskom narodu i upoznavanju svog idola, ruskog dizača tegova Jurija Vlasova, kada je imao 14 godina.

- Snaga i srce ruskog naroda su me uvek inspirisali - rekao je on.

- Zato se nadam da ćete mi dozvoliti da vam kažem istinu o ratu u Ukrajini. Znam da vam je vaša vlada rekla da je ovo rat za ’denacifikovanje‘ Ukrajine - rekao je Švarceneger i dodao: "Ovo nije tačno. Oni na vlasti u Kremlju su započeli ovaj rat. Ovo nije rat ruskog naroda.“

Švarceneger je rekao da se „svet okrenuo protiv Rusije zbog njenih akcija u Ukrajini – čitavi gradski blokovi su sravnjeni ruskom artiljerijom i bombama, uključujući dečiju bolnicu i porodilište“.

- Zbog svoje brutalnosti, Rusija je sada izolovana od društva nacija - rekao je on.

U apelu ruskim trupama, Švarceneger je podsetio na rane koje je zadobio njegov otac dok se borio za naciste u Rusiji tokom Drugog svetskog rata.

On je naglasio da je njegov otac nakon Lenjingrada "bio slomljen fizički i psihički i do kraja života je živeo u bolovima“.

- Ruskim trupama koje slušaju ovu emisiju... Ne želim da budete slomljeni kao moj otac. "Ovo nije rat za odbranu Rusije koji su vodili vaši dedovi ili pradedovi“, rekao je on.

Obraćajući se direktno Putinu, Švarceneger je rekao: "Vi ste započeli ovaj rat. Vi vodite ovaj rat. Možete zaustaviti ovaj rat."

Poruku je završio pohvalom za Ruse koji rizikuju hapšenje protestujući protiv rata.

- Svet je video vašu hrabrost, vi ste moji novi heroji - poručio je Arnold Švarceneger.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pera

pre 2 godine

uvek americki teroristi koriste .. glumce .. sportiste .. da izigravaju male bebe ..

Čarapan

pre 2 godine

E Arnolde nacisto baš si pao na niske granje.Sad su ti oči razgoračene i sve vidiš u Ukrajni a slepac si bio dok je dvoja država i tvoja domovina bombardovala Srbiju

ringispil

pre 2 godine

E moj Svarci da si cutao nikada ne bismo saznali da si potomak naciste, kao uostalom sto je slucaj sa poreklom pola amerikanaca. Ti ipak samo terminator.

Sumar

pre 2 godine

Mislim da se niste približili Rusiji u nadi da ćete je raskomadati kao Jugoslaviji ovaj rat se ne bi ni desio. Zelenski je preveslan od strane FAŠISTICKOG NATOa a Rusija se sad brani u ovom ratu i ako ga izgubi biće uništena ali to je najveća država sveta što ste zaboravili.

Veljko949

pre 2 godine

Što se ne javi 1999. kada su 19 NATO zemalja bombardovale Srbiju. Što se nisi javio barem jednom kada su živi spaljeni Rusi u Odesi. Što se ne javi ni jednom za zadnjih 8 godina dok su drugari tvog oca bombardovali Dombas.

rade

pre 2 godine

kad se kandidovao za guvernera Californije je izjavio da je pobjegao od Ruskih tenkova u Ameriku.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oglasilo se Ministarstvo odbrane: Ronioci pronašli telo podificira
Hronika

Oglasilo se Ministarstvo odbrane: Ronioci pronašli telo podificira

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Svaki treći učenik učestvuje u tuči bar jednom godišnje
Hronika

Svaki treći učenik učestvuje u tuči bar jednom godišnje

Trećina učenika učestvovala je u tuči bar jednom tokom godine, pokazali su rezultati istraživanja o zdravstvenom ponašanju školske dece u Srbiji u školskoj 2021/2022. godini koje je sproveo Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“.

16.04.2024

10:58

Vatrogasci su spasili 15 objekata: Vanredna situacija u Trgovištu i Crvenom Gradu
Hronika

Vatrogasci su spasili 15 objekata: Vanredna situacija u Trgovištu i Crvenom Gradu

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova angažovani su na gašenju požara na otvorenom prostoru u Trgovištu, Tutinu, Lebanu i Prijepolju, a njihovom brzom i efikasnom akcijom juče su ugašeni požari na otvorenom kod manastira Crna Reka, u Ivanjici i kod Despotovca, dok je požar u Prijepolju u mestu Gojakovići lokalizovan.

16.04.2024

10:50

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija