• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

20.03.2022

09:04 >> 09:05

POGINULO VIŠE OD 100 PLAĆENIKA! Ruska vojska gađala Centar za obuku specijalaca u Ukrajini!

Tanjug/AP

Vesti

POGINULO VIŠE OD 100 PLAĆENIKA! Ruska vojska gađala Centar za obuku specijalaca u Ukrajini!

Podeli vest

Visokopreciznim raketama izveden je napad na Centar za obuku snaga za specijalne operacije u Ukrajini gde su se nalazili strani plaćenici, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije

Kako je naveo portparol Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov, u napadu na Centar koji se nalazi kod grada Ovruč, Žitomirska oblast Ukrajine, ubijeno je više od 100 vojnika Snaga za specijalne operacije i stranih plaćenika.


Pored toga, sa brodova ruske Ratne mornarice koji se nalaze u Crnom moru ispaljene su krstareće rakete "kalibar" na Nježinsku fabriku za remont oklopne tehnike.

"Iz akvatorije Kaspijskog mora - krstarećim raketama morskog baziranja "kalibar", kao i iz vazdušnog prostora iznad Krima - avijacionim kompleksima "kindžal" sa hiperzvučnim aerobalističkim raketama, uništeno je veliko skladište goriva ukrajinskih oružanih snaga u području Konstantinovke, Nikolajevska oblast", otkrio je general.

Konašenkov je dodao da se iz ove baze dovozilo gorivo za ukrajinsku oklopnu tehniku koja se nalazi u zoni borbenih dejstava na jugu Ukrajine.
On je saopštio da je tokom noći operativno-taktička avijacija pogodila 62 vojna objekta u Ukrajini. Među njima su komandni centri, jedan višecevni raketni sistem, dva skladišta raketno-artiljerijskog naoružanja i jedno skladište goriva, kao i 52 mesta gde se bila grupisala borbena tehnika.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija