• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti

21.03.2022

23:02

ARNOLDE, NIŠTA NISTE RAZUMELI... Svetska šampionka u dizanju tegova Marijana Naumova vratila Terminatora na FABRIČKA PODEŠAVANJA!

Printscreen/Fotomontaža

Vesti

ARNOLDE, NIŠTA NISTE RAZUMELI... Svetska šampionka u dizanju tegova Marijana Naumova vratila Terminatora na FABRIČKA PODEŠAVANJA!

Podeli vest

Gospodine Švarceneger sigurna sam da me se sećate. Na turniru Arnold Klasik, 2015. godine, u Sjedinjenim Državama kao 15 devojčica iz Rusije osvojila sam svetski rekord i podigla tegove od 150 kg. Vi ste mi čestitali i raspitivali se o Rusiji, a ja sam plakala od radosti. Učinilo mi se da ste neposredan, dobar i pametan čovek.

Ostavili ste mi autogram na rukavu vaše brendirane jakne koju sam zadržala za uspomenu o našem susretu.

Tada je oboriti taj rekord i podići teg za mene bila stvar velike časti i odgovornosti.

Donela sam vam pisma i fotografije dece iz ratom zahvaćenog Donbasa u kome sam do marta 2015. godine dva puta boravila.

Istina, nisam mogla mirno da sedim kod kuće u Moskvi kada je Ukrajina objavila rat Donbasu i kada je mojim vršnjacima školsko zvono bio znak i za odmor i za početak granatiranja i bombardovanja.

U svakoj školi gde sam nastupala i razgovarala sa decom uvek sam govorila o vama, o mom idolu — i u sportu i u životu.

Običan dečak iz siromašne austrijske porodice postao je veoma poznati sportista, filmski glumac, na kraju i političar. Sve to samo zahvaljujući sportu i usredsređenošću ka cilju.

Foto: Printscreen/Fotomontaža

Naravno da su svi gledali i znali za vaše filmove.

Deci sam govorila da je u proleće 2015. godine ponovo putujem u SAD na takmičenje i da ću vas možda ponovo videti.

Deca, obični đaci iz Luganske i Donjecke Republike počeli su da pišu pisma i šalju fotografije uz molbu da vam ih predam.

Oni su govorili Terminatoru kako žive u ratu, molili su za pomoć i samo obične savete. Kako da se u tako teškim uslovima bave sportom, kako da se razvijaju i da postanu uspešni ljudi.

Deca su u vama videli snažnog junaka koji bi, kako su se nadali, mogao da ih zaštiti.

Ja sam štampla fotof​rafije, prevela pisma i vama uručila koverat ti rekla: „Arnolde, nedavno sam bila u Donbasu u humanitarno-sportskoj misiji, tamo je rat, i školska deca su me zamolila da vam uručim ova pisma“.

Tada ste mi rekli: „Ukrajina, da, da znam. Pogledaću i radiću na tome“ i koverat ste predali svom asistentu.

Gospodine Švarcneger​​​​​, pogledala sam vaše obraćanje građanima Rusije. Očigledno je da niste «radili» nad tim pismima koje sam vam predala iako ste mi obećali.

Vi ste izuzetan motivator, sportista i glumac. I zaista vas vole u Rusiji. Međutim, vaše obraćanje je zasnovano na nekoj drugoj, izmišljenoj realnosti. To je često na filmu.

Ali istina o tome šta je bilo, Arnolde, nalazi se u pismima koja su od 2015. godine kod vaših pomoćnika. Prava realnost, Arnolde, je u «Aleji Anđela» u Donjecku gde svako može da pročita imena dece koju su ubili meci ukrajinske armije.

Arnolde, stvarnost je da Vaš Terminator ne samo da nije zaštitio, pomogao i spasao decu Donbasa, već nije ništa razumeo, a ni pisma pročitao.

Gospodine Švarceneger ja sam od 2014. godine više od 20 puta posetila Donbas. I tamo bila na najstrašnijim mestima. Posetila sam više od 120 škola, razgovarala sa hiljadama dece, održala na stotine dečjih sportskih aktivnosti. Iako sam obična ruska devojka, a ne čelični i strašni ratnik Terminator.

Foto: Printscreen/Fotomontaža

Vi u svom obraćanju govorite o svom ocu koji nije voleo Ruse i koji je u nacističkim redovima sa oružjem u rukama krenuo na moju rusku i sovjetsku zemlju.

Vi kažete da u Ukrajini nema nacizma i o predsedniku Jevreju i kako sada navodno ruske bombe uništavaju Ukrajinu.

Arnolde, ponekada je teško razumeti šta se dešava, nalazeći se hiljadama kilometara daleko od nas, ali od 2015. godine imate ta ista pisma i fotografije, zar ne?

A u suštini, mogli ste da dođete ovde i sami se u sve uveriti, vi ste odlučan čovek. Ako ste posetili američke vojnike u Iraku, trenirali ih i učili kako da održavaju kondiciju tokom operacije Pustinjska oluja.

Nisam vas pitala, Arnolde, šta su radili vaši vojnici tokom rata u Iraku i zašto ste ga razorili. Verovatno vaša vlada zna zašto.

Želela bih da vas podsetim da je jednom davno i vašu porodicu prevario nacizam. Vaš otac je sa oružjem došao u moju Otadžbinu, ubijao je tamo i bogaljio moje sunarodnike.

Upravo ta greška je bio razlog zašto ste imali bedno detinjstvo. Upravo zbog te greške vaš otac je mrzeo Ruse do kraja života.

Hitler je tada dobio zasluženu kaznu, ali nakon toliko godina njegovi idejni naslednici ponovo dižu glavu.

Želim da vas podsetim da ste nekada i sami bili oduševljeni Hitlerom i potom ste se dugo kajali.

A oni u Ukrajini koji se oduševljavaju Hitlerovim sledbenicima, kao što je Stepan Bandera, ne žele da se pokaju.

Banderovska vlast u Ukrajini ruši spomenike sovjetskih vojnika, a ulicama gradova daju imena nacističkih zločinaca. A narodu Donbasa koji nije pristao na državni udar objavili su rat koji je za 8 godina odneo živote 14 hiljada civila.

A to što je gospodin Zelenski, kako vi kažete, Jevrej, njima nije pomoglo. Nacizam nema nacionalnost. Nacizam ne potiče od reči Nemaci, a rusofobija nije ništa bolja od antisemitizma.

Sećate li se kako u Terminatoru II na Sudnji dan vaš junak odlazi u prošlost i ne dozvoli stvaranje Skajneta koji će biti kriv za propast čovečanstva?

Specijalna vojna operacija Rusije nema cilj da uništi ukrajinski narod ona je usmerena na neonacistički Skajnet koji je tokom svih ovih godina u potpunosti pokorio Ukrajinu i malo je falilo da se pretvori u monstruma opasnog po sve susede, a ne samo za nas (Rusiju).

Gospodine Švarceneger pronađite i pročitajte pisma koja su vam deca Donbasa pisala daleke 2015. godine.

Veoma brzo ću ponovo da posetim škole Donbasa. Arnolde, uverena sam da tamo nije opasnije i strašnije nego u Iraku i zato vas pozivam da dođete i lično se u sve sami uverite.

Terminatore, ne budite na strani Skajneta!

Ko bolje od vas može da zna da dobro treba da ima pesnice?


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 2 godine

a kako moze da bude pametan covek koji je gutao tolike steroide ,mozga nigde

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija