• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Oslobođenje

22.03.2022

12:01 >> 12:21

UKRAJINSKI MEDIJI: GRUPA PLANIRA ATENTAT NA PUTINA, njegovo mesto nasleđuje Bortnikov... Cure podaci...

Vesti

UKRAJINSKI MEDIJI: GRUPA PLANIRA ATENTAT NA PUTINA, njegovo mesto nasleđuje Bortnikov... Cure podaci...

Podeli vest

Prema pisanju ukrajinskih medija, ruska poslovna i politička elita planira atentat na Putina, a kao naslednika na čelu Rusije vide Aleksandra Bortnikova

Među ruskom poslovnom i političkom elitom formira se grupa uticajnih ljudi koji ne podržavaju režim ruskog predsednika. Ne samo to, nego prema pisanju Ukrajinske pravde koja se poziva na izvore iz glavne obaveštajne uprave Ministarstva obrane Ukrajine, ista grupa planira atentat na Putina.

Jesu li informacije koje je objavila Ukrajinska pravda istinite ili su deo propagandnog rata, još uvek nije poznato, prenosi sarajevsko Oslobođenje.

Ukrajinski obaveštajci navode i da je cilj grupe što pre "maknuti " Putina s vlasti i obnoviti ekonomske veze sa Zapadom, koje su prekinute zbog rata u Ukrajini, prenosi list u članku.

Ukrajinska pravda navodi da je deo političke elite za Putinovog naslednika izabrao Aleksandra Bortnikova, predsednika FSB-a, Savezne službe za bezbednosti.

U tekstu se navodi i da Bortnikov više ne uživa simpatije Putina, a razlog za to su navodno njegove loše procene u ratu protiv Ukrajine. Naime, Bortnikov i njegovo odeljenje bili su odgovorni za analizu stavova ukrajinske populacije i kapaciteta ukrajinske vojske.

Kako tvrde ukrajinski obaveštajci koje citira Ukrajinska Pravda, Bortnikov i neki drugi uticajni članovi ruske elite razmatraju različite opcije svrgavanja Putina s vlasti, bilo da se radi o trovanju, iznenadnoj bolesti, ali i drugim nesrećama.

Foto: Tanjug/AP

Kako izveštavaju, moguće je da su ti procesi povezani s nedavnim curenjem informacija o lokaciji čečenskih vojnika severno od Kijeva. Prema obaveštajnim izvorima, curenje informacija trebalo je da posluži za slabljenje uticaja čečenskog vođe Ramzana Kadirova, ali i pokušajem da se uspostavi saradnja s ukrajinskim vlastima, zaobilazeći aktualno vođstvo Ruske Federacije.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
miroljub

pre 2 godine

Ako Ukrajinci imaju i malo još mozga treba hitno da uklone Jevreštinu sa čela države.Njegov je moto,što više mrtvih Ukrajinaca tim bolje.Bitno je da se njemu i njegovoj porodici ne desi ništa a on će mrtve Ukrajince da proglasi mučenicima i podeli će im ordenje.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija