• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/24ur

23.03.2022

17:00

NATO IMA NOVI PLAN! Alijansa FORMIRA ČETIRI BORBENE GRUPE NA ISTOKU, ali Rusi su pametni, oni znaju šta im Brisel u ČETVRTAK sprema!?

Vesti

NATO IMA NOVI PLAN! Alijansa FORMIRA ČETIRI BORBENE GRUPE NA ISTOKU, ali Rusi su pametni, oni znaju šta im Brisel u ČETVRTAK sprema!?

Podeli vest

Generalni sekretar NATO pakta Jens Stoltenberg izjavio je da će alijansa kao odgovor na ruski napad na Ukrajinu formirati četiri nove borbene grupe na svom istočnom krilu i to u: Slovačkoj, Mađarskoj, Rumuniji i Bugarskoj

Stoltenberg je saopštio da alijansa mora da obezbedi da se rat ne proširi van granica Ukrajine, a on je oštro reagova i na pretnje Rusije nuklearnim i hemijskim oružjem.

Jedna od ključnih poruka samita NATO-a u četvrtak biće najava dodatne pomoći Ukrajini u cilju jačanja njene odbrane od nuklearnih, hemijskih, radioloških i bioloških pretnji. Upotreba hemijskog oružja je potpuno neprihvatljiva i značajno bi promenila situaciju i imala ozbiljne posledice, upozorio je Jens Stoltenberg. On je naglasio da se nuklearni rat ne može dobiti.

Na početku zasedanja, liderima saveznika će se u četvrtak obratiti ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski, koji će, kako se očekuje, ponovo pozvati na uspostavljanje zone zabrane letova iznad Ukrajine. NATO insistira da to neće učiniti jer smatraju da bi to značilo rat velikih razmera ili značajno proširivanje sukoba.

„Odlučni smo da učinimo sve što je u našoj moći da podržimo Ukrajinu“, rekao je Stoltenberg, napominjući da NATO mora da obezbedi da se rat ne proširi van granica Ukrajine. „Članice NATO-a se suočavaju sa značajno izmenjenim bezbednosnim okruženjem u kojem su autoritarne vlade spremne da koriste silu.

U Briselu se pred saveznički samit pominje mogućnost da bi Stoltenberg mogao da bude produžen za još godinu dana, koja ističe ove godine. Upitan da li je spreman da ostane na funkciji, on je rekao da će o tome odlučivati 30 saveznika, te da je fokusiran na pripreme za samit u jeku veoma ozbiljne bezbednosne situacije zbog rata u Ukrajini.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija