• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir

24.03.2022

17:15

PAKAO NA AZOVSKOM MORU! Prilikom obaranja "Točke-U", pad rakete na municiju RAZNEO RUSKE BRODOVE, dim progutao luku Berđansk! (Šok Video)

printscreen

Vesti

PAKAO NA AZOVSKOM MORU! Prilikom obaranja "Točke-U", pad rakete na municiju RAZNEO RUSKE BRODOVE, dim progutao luku Berđansk! (Šok Video)

Podeli vest

Luka Berđansk na Azovskom moru, koju je ruska vojska zauzela prošle nedelje postala je meta ukrajinskih taktičkih balističkih raketa "Točka-U" (NATO SS-21 Scrab)

U ovom napadu uništena su potpuno dva desantna broda ruske mornarice.

 

 

Ovaj napad izazvao je rano jutros šok i zaprepaštenje, a ono što je interesantno jeste da izveden balističkom raketom lansiranom sa teritorije pod kontrolom ukrajinske vojske i što se dogodio samo par dana pošto je na ruskim medijima objavljen snimak istovara oklopnih transposrtera BTR-82 i municije sa desantnog broda.

 

 

Pretpostavlja se da je ukrajinska strana pažljivo odgledala snimak i uz pomoć bespilotnih letelica i satelitskih snimaka sa komercijalnih i američkih vojnih satelita, stavila pod opservaciju luku Berđansk, koju je inače ukrajinska mornarica predala bez ispaljenog metka. U pogodom trenutku kada je uočeno naređeno je lasniranje taktičke balističke rakete.

Međutim isprva se smatralo da je raketa pala na dok i izazvala eksploziju, ali to nije bilo tačno. Naime, PVO oko same luke je borbeno delovao i oborio raketu, ali onda se dogodilo nešto nepredivđeno. Naime, deo balističke rakete pao je na brod "Orsk" iz koga se u tom trenutku istovarala municija. U tom trenutku usledila je stravična eksplozija na samom brodu, koja je bukvalno raznela unutrašnjost. A onda se lančano proširila i na drugi brod.

Pretopostavka je da je balistička raketa Točka-U lanisrana sa udaljenosti od nekih 120 km od Berđanska sa pozicija koje drži ukrajinska vojska.

Prema dostupnim podacima uništen je desantni brod "Orsk" oznake BDK-65 Projekt 1171 (Tapir-class) u (NATO klasifikaciji poznat i kao Aligator) i jedan desanti brod klase Ropuča Projekat 775, dok je drugi istomeni brod izbegao uništenje i isplovio na otvoreno more.

 

 

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
stranokos

pre 2 godine

Svaka čast uspjeli je srušiti na svoj brod to nema ni u Alan Fordu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković
Društvo

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković

Zastavnik Mijodrag Tošković, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije koji je stradao prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, sahranjen je danas uz vojne počasti u Staroj Pazovi.

18.04.2024

17:58

Skandal u školi u Tutinu! Nastavnik trdi da ga napao kolega: Psovao mu majku i pretio!
Društvo

Skandal u školi u Tutinu! Nastavnik trdi da ga napao kolega: Psovao mu majku i pretio!

"Pomoćnik direktora me je prvo snažno udario ramenom u grudni koš, da bi me kasnije ponovo napao, uhvatio me za revere i gurnuo na vrata tom silinom da ih je otvorio", priča Denis Šabanović, nastavnik srpskog i bosanskog jezika u srednjoj Tehničkoj školi u Tutinu koji je nastavnika i pomoćnika direktora Imera Ademovića optužio da ga je, prvo verbalno, a onda fizički napao posle redovne sednice Nastavničkog veća.

18.04.2024

17:47

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija