• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pravda

02.04.2022

16:13

"PUTINU RASTU APETITI, SAMO NAM DAJTE RAKETE I AVIONE" Zelenski ne želi da obustavi rat? Samo "pobeda" je prihvatljiva za Ukrajinu i Ukrajince!

AP PHOTO

Vesti

"PUTINU RASTU APETITI, SAMO NAM DAJTE RAKETE I AVIONE" Zelenski ne želi da obustavi rat? Samo "pobeda" je prihvatljiva za Ukrajinu i Ukrajince!

Podeli vest

Komentarišući rat u Ukrajini, ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je rekao da će samo "pobeda" biti prihvatljiva za njegovu zemlju

"Pobeda istine znači pobedu Ukrajine i Ukrajinaca", rekao je Zelenski. "Pitanje je kada će se završiti. To je duboko pitanje. To je bolno pitanje. Osim pobede, ukrajinski narod neće prihvatiti nikakav ishod."

Na pitanje novinara na šta je "spreman da pristane" kako bi obezbedio mirovni sporazum predsednik Ukrajine je dao jasan odgovor:

"Mi ne trgujemo svojom teritorijom", odgovorio je Zelenski.

"Pitanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta je van rasprave."

Zelenski je rekao da njegova zemlja traži obaveze od "vodećih nacija" da će bezbednost Ukrajine biti zaštićena sporazumom ako želi da pristane na deeskalaciju sa Rusijom i ponovio uverenje da bi Ukrajina bila koristan dodatak NATO-u.

"Teško nam je da pričamo o NATO-u jer NATO ne želi da nas primi", rekao je Zelenski.

"Mislim da je greška, jer ako uđemo u NATO, učinićemo NATO mnogo jačim. Mi nismo slaba država. Ne predlažemo da nas ojačamo na račun NATO-a... Mi smo dodatak, mi smo lokomotiva. mislim da smo jedna od važnih komponenti evropskog kontinenta."

Foto: AP/Photo

Ukrajinski predsednik je dodao da je razgovarao sa predsednikom Bajdenom i rekao mu da bi voleo da Sjedinjene Države budu uključene u bezbednosni sporazum koji bi pružio dugoročnu podršku Ukrajini u rešavanju mogućnosti da Rusija ponovo izvrši invaziju u budućnosti. Zelenski je rekao da SAD "razmatraju ovaj predlog".

Na pitanje šta Putin želi da dobije u ovom sukobu, Zelenski je rekao da Putin želi sve što mu Zapad da i da "apetiti obično rastu".

"Što im više date to im raste apetit", rekao je Zelenski i dodao da će Putin nastaviti svoju agresiju u Evropi izvan Ukrajine i da će dobiti ono što želi "ako ga sada ne zaustave".

Zelenski je rekao da "svi moraju da znaju da će ukrajinska vojska, ako budemo pritisnuti u ćošak, odgovoriti punom snagom".

"Nama je važno da vi i ceo svet znate da smo zemlja u ratu", nastavio je Zelenski.

"Napadnuti smo. To je ono što je bitno. To je najveća tragedija. A danas, čuti te izveštaje da se negde nešto dešava, nešto je eksplodiralo dok je rat u Ukrajini – iskreno, nije profesionalno pričati o tome. Oni su okupirali našu teritoriju. Napali su nas. Ovaj rat traje 8 godina, tako da šta god da se desi u određenoj situaciji, teško mi je da komentarišem."

"Verujem da predsednik Bajden, kao i svaki pravi američki građanin, veruje i želi da istina pobedi", rekao je Zelenski.

Foto: AP PHOTO

"I istina je na strani Ukrajine. Verujem da žele da pobede vrednosti koje čine naše nacije bližim."

Zelenski je dodao da njegova vojska ne želi pancire i specijalne šlemove, već bi više volela teško naoružanje.

"Samo nam dajte rakete, dajte nam avione, ne možete nam dati F-18 ili F-19 ili šta god imate, dajte nam stare sovjetske avione", rekao je Zelenski.

"To je sve. Daj mi ih u ruke. Daj mi nešto čime ću braniti svoju zemlju."

Na kraju intervjua, Bajer je pitao Zelenskog o poređenjima koja su neka napravila između njega i Vinstona Čerčila.

"Bog bira šta možemo da izdržimo i mislim da to nije bilo slučajno", rekao je Zelenski.

"Znam da ćemo izdržati ovo."

Bonus video:

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rade R

pre 2 godine

Daj bre Putine sravni ove fašiste! Dokle će ovaj da glumi i da celom normalnom i antifašističkom svetu drži pridike!

Marina

pre 2 godine

Dobro se boriš zašta si plaćen. Samo onda nemoj o pregovorima suludo je.

Aleksandar

pre 2 godine

Ovaj stvarno misli da je u holivudskom filmu….

mare

pre 1 godinu

fasista treba ga uloviti i postupati sa njim kao sa satanistom

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija