• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/ ria.ru

02.04.2022

20:30

ZA UKRAJICE DONBAS POSTAO RAVAN PAKLU! Rusi vode žestoku borbu za svaku kuću! Uništavaju oklopnjake, minobacače...

AP/Tanjug

Vesti

ZA UKRAJICE DONBAS POSTAO RAVAN PAKLU! Rusi vode žestoku borbu za svaku kuću! Uništavaju oklopnjake, minobacače...

Podeli vest

Jedinice Luganske Narodne Republike, razvijajući ofanzivu na položaje ukrajinske 57. motorizovane brigade, blokiraju selo Borovskoje sa istoka i juga

Uništeno je do 30 ukrajinskih nacionalista i pet oklopnih vozila saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

Narodna milicija DNR saopštila je da je tokom današnjih borbi iz stroja izbačeno 59 ukrajinskih nacista, uništeno jedno borbeno vozilo pešadije i dva oklopna vozila.

- Od početka današnjeg dana naši vojnici su likvidirali 59 ukrajinskih nacista, jedno borbeno vozilo pešadije, jednu posadu ZU-23, dva oklopna vozila i jedan kamion“, navodi se u saopštenju Narodne milicije objavljenom na svom Telegram kanalu.

PREMOĆNA OFANZIVA SNAGA DNR! Ukrajinska vojska baca uniforme i beži u civilnoj odeći! (Video)

Kako navodi agencija, ukrajinske trupe su od početka dana ispalile više od 100 granata i mina na sedam naselja u republici, uključujući i rakete iz višecevnih raketnih sistema (VBR) BM-21 Grad kalibra 122 mm.

Ranije danas saopšteno je da su jedinice Oružanih snaga Donjecke Narodne Republike zauzele su veći deo Novobahmutovke i vode borbu sa jedinicama ukrajinske 25. posebne vazdušno-desantne brigade u povlačenju. Tokom noći na ovom području uništeno je do 40 nacionalista, tenk i dva motorizovana voda pešadije, kao i jedna minobacačka baterija.

- Sa žaljenjem vas obaveštavamo da je u protekla 24 sata u borbi za nezavisnost petoro branilaca Donjecke Narodne Republike poginulo na vojnoj dužnosti, a 141 je ranjen“, napominju u resoru.

Tri civila su navodno ranjena u granatiranju ukrajinskih trupa. Oštećeno je i pet stambenih objekata i jedan civilni infrastrukturni objekat.

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini počela je 24. februara. U toku su žestoke borbe u Mariupolju i Donbasu. Tokom jučerašnjeg dana su, prema rečima ruske strane, dva ukrajinska helikoptera izvršila udar na skladište nafte u Belgorodu. Ukrajinske vlasti nisu preuzele odgovornost za ovaj napad.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija