• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Večernji list

07.04.2022

16:51

ZASEDA ZBUNILA RUSE! Ukrajinci napali ruski konvoj, prvi hitac iz tenka promašuje, ali drugi pogađa metu! Onda je krenulo... (Video)

Reuters

Vesti

ZASEDA ZBUNILA RUSE! Ukrajinci napali ruski konvoj, prvi hitac iz tenka promašuje, ali drugi pogađa metu! Onda je krenulo... (Video)

Podeli vest

Prema navodima Ukrajinaca, dron je snimio trenutak kada je ukrajinski tenk napao oko osam ruskih oklopnih vozila u gradu Nova Basan kod Kijeva

Prvi hitac iz tenka promašuje, ali drugi pogađa metu, uništavajući jedno od vozila. Izgleda da je zaseda zbunila Ruse koji su počeli da pucaju nasumice?

Ovo je dovelo do zastoja ruskih trupa sve dok nije stiglo još ukrajinskih snaga, što je primoralo ruske snage da se povuku. Veruje se da se bitka odigrala 31. marta prilikom oslobađanja Nove Basane, koja se nalazi u severnoj Černigovskoj oblasti, koja je nedeljama bila pod ruskom "opsadom".

Ukrajinske vlasti saopštile su u subotu da su njihove snage ponovo uspostavile kontrolu. SAD kažu da je povlačenje Rusije iz regiona izvan Kijeva i Černjigova sada završeno jer se fokus rata pomera na istok.


Podsetimo, nemačka obaveštajna služba uhvatila je komunikaciju ruske vojske koja dokumentuje sporazum o masakru u Buči.

Kremlj kaže da će američka vojna pomoć Ukrajini naštetiti mirovnim pregovorima.

U međuvremenu, proruski separatisti u istočnoj Ukrajini kažu da uglavnom kontrolišu centar opkoljenog lučkog grada Mariupolja, a hiljade ljudi pokušavaju da pobegnu iz Donbasa uoči velike ruske ofanzive na istoku Ukrajine.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut uživo u blogu na našem portalu.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mirko

pre 2 godine

Znaci da su napali Ruse koji su se povlacili kao znak dobre volje? Drol

Promena

pre 2 godine

Инфофмер почиње да замењује посустале лажљиве западне новине које овде излазе. Знајте, СВЕ СЕ ПАМТИ. Шта вам је тешко да пишете ИСТИНУ, па каква год била. Успут, Генерал пуковник Рамзан Кадиров чим заврши у Украини, долази у Београд да разговара са демократским и ,,независним" гласилима и новинарима, мада је новинара правих остало 1% а остало су чиновници који играју улогу дактилогрфа и чишупо наруџби. ЈАДНО и ЖАЛОСНО. Народ и Србија то НЕЋЕ заборавити.

AMERIČKA OŠTRICA NAMENJENA PUTINU?! Pentagon šalje Ukrajincima moćno oružje za zaustavljanje ruskih tenkova, vri na istoku... (Video)
Planeta

AMERIČKA OŠTRICA NAMENJENA PUTINU?! Pentagon šalje Ukrajincima moćno oružje za zaustavljanje ruskih tenkova, vri na istoku... (Video)

Naoružavanje Ukrajine postaje polako realnost. Posle protivoklopnih raketa NLAW, Dževelin, AT-4, raznih modifikacija RPG 7 počelo je da stiže i teško naoružanje. Česi su poslali prvu tranšu od 10 tenkova T-72 i borbenih vozila pešadije BMP-1. Pentagon je otišao i korak dalje i najavio da će isporučiti dornove kamikaze "Svičblejd" sa kojim bi trebalo da se nanese ključni udar ruskom oklopu

07.04.2022

16:34

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija