• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/politika_balkan

15.04.2022

17:58

SLEDI PRESUDNA BITKA ZA DONBAS!  Ruske snage dolaze sa armijom od 250.000 vojnika, suprostaviće im se ukrajinska "A klasa"...

AP/Tanjug

Vesti

SLEDI PRESUDNA BITKA ZA DONBAS! Ruske snage dolaze sa armijom od 250.000 vojnika, suprostaviće im se ukrajinska "A klasa"...

Podeli vest

"Pitanje je dana kada će početi presudna bitka za Donbas, koju i ruska i ukrajinska strana nazivaju bitkom veka i bitkom svih bitaka. Po obaveštajnim saznanjima ukrajinskog ministarstva odbrane velika ruska ofanziva će početi u periodu između 12. i 19. aprila"

"Rusima će se suprotstaviti oko 100.000 vojnika ukrajinske armije "A" klase, nekoliko hiljada stranih dobrovoljaca i komandni kadar sačinjen i od visokih oficira NATO-a. Ukrajinci će dočekati ruski udar u moćnim linijama fortifikacije, građenim osam godina uz tehničku i finansijsku podršku NATO-a. Reč je o rovovima na sprat ukopanim i do deset metara pod zemljom i ozidanim betonom, sa utvrđenim položajima za visokokalibarsko i streljačko oružje, sa ogromnim arsenalom protivtenkovskih navođenih i nenavođenih raketa i sa hiljadama ručnih raketnih bacača. Ovakvu odbranu je nemoguće "pregaziti" kako mnogi naivno zamišljaju. Za uništenje ovako utvrđene i naoružane sile potrebna je masivna ofanzivna nadmoć i spremnost na gubitke koji se mere desetinama hiljada poginulih vojnika"...

Moskva ima i jedno i drugo

"Ruske snage dolaze sa armijom od 250.000 vojnika, koja sa sobom donosi teško naoružanje strahovite moći: raketne sisteme "Uragan", "Smerč" i "Sjajno Sunce", termobaričku artiljeriju i "Armatu" - ruski supertenk zadivljujućih performansi. Ovim snagama će se pridružiti i oko 30.000 boraca Čečenije. Čečene će u bici predvoditi Kadirov lično. Pored toga, ruska armija će imati i moćnu podršku iz vazduha..."

U vojnom smislu, od ove bitke zavisi čitava ruska operacija u Ukrajini

"Ruska pobeda označiće slom ukrajinske odbrane i Rusima više ništa neće stajati na putu uspostavljanja kontrole nad celim prostorom do Dnjepra, što je u Kremlju definisano kao osnovni cilj specijalne operacije. U geopolitičkom smislu, ruska pobeda će značiti krah američkog projekta pretvaranja Ukrajine u gigantsku bazu NATO-a na granicama Rusije, a Donbas će postati zapadni bedem Evroazije. U duhovnom i metafizičkom smislu pobeda ruske vojske biće jevanđelje o nadmoći božanskog promisla nad bogobornom satanskom voljom u istoriju, trijumf Isusa Hrista i Njegovog krstonosnog naroda nad Antihristovim carstvom zla. Na vidljivom frontu Donbasa odigraće se nevidljiva armagedonska bitka čiste svetlosti protiv krajnje tame, sudariće se Carstvo Božije i Luciferova tvrđava.

Foto: AP/Tanjug

Hiljade Rusa i Čečena ostaće zauvek na bojnom polju Donbasa, kao što Leonida i njegovih trista Spartanaca zauvek leže na svetom tlu Termopila. Krv martira i šehida obojiće Dnjepar u crveno, ali neprijatelj ljudskog roda će tu biti zaustavljen. Za Donbas", napisao je Vladimir Poterjahin.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut uživo u blogu na našem portalu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija