• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

17.04.2022

22:12

UKRAJINCI KRENULI U OPŠTI NAPAD NA RUSKE POLOŽAJE! Nadiru iz pravca Harkova, Lisičanska, Severodonjecka, Borivske, Kramatorska i Slovjanska... ČEKA SE ODGOVOR MOSKVE!

AP/Tanjug

Vesti

UKRAJINCI KRENULI U OPŠTI NAPAD NA RUSKE POLOŽAJE! Nadiru iz pravca Harkova, Lisičanska, Severodonjecka, Borivske, Kramatorska i Slovjanska... ČEKA SE ODGOVOR MOSKVE!

Podeli vest

Ukrajinske snage su na istoku zemlje pokrenule dve kontraofanzive prema ruskim vojnim pozicijama iz pravca Harkova, Lisičanska, Severodonjecka, Borivske, Slovjanska i Kramatorska pokušavajući da preduhitre i iznenade ruske trupe koje su se u velikoj meri pregrupisale i rasporedile na tim linijama fronta

Ruske snage su planirale prema izveštajima medija da u skorije vreme, a neki izvori kaži već sutra izvrše opšti napad na gore pomenute pravce odakle je započeta današnja kontraofanziva ukrajinskih snaga. Trenutno se odvijaju velike borbe na toj liniji fronta.

Zapadni mediji su ranije pisali o tome da su zapravo ruske trupe koje su povučene prethodno sa severa Ukrajine (Kijev, Černigov i Černobilj) one koje su sada na pozticijama fronta spremne za napad na Harkov, Lisičansk, Slovjansk i Kramatorsk, a vrlo je verovatno da će nastojati da najveći deo ukrajinskih snaga koji je stacioniran kod tih gradova odseku od ostatka Ukrajine i potpuno ih opkole.

BRITANCI, DALJE RUKE OD SRBA I SRBIJE, ZNAMO DA NAS MINIRATE KAD I GDE GOD MOŽETE? London po svaku cenu želi da se vrati na Balkan i ne bira sredstva...

To bi značilo onesposobljavanje gotovo dve trećine snaga ukrajinske vojske, koje ne moraju nužno biti uništene, već bi njihovo opkoljavanje samo po sebi predstavljalo katastrofu za vojsku Ukrajine, što bi dovelo do slabljenja morala, a možda i primoralo Kijev da prihvati ruske uslove o predaji i odricanju od zapadne sfere uticaja kako u vojnom tako i političkom smislu.

Na osveženoj mapi ratom zahvaćene Ukrajine, koju inače ažuriraju Ukrajinci, može se videti kako su i oni sami shvatili da je gubitak Marijupolja pitanje dana, a možda i sata, jer je mapa do juče prikazivala sasvim drugačiju situaciju, prema kojoj je gotovo najveći deo grada u rukama ukrajinskih branioca.

(VIDEO) AZOV SRUŠIO SPOMENIK ŽUKOVU, RUSI MOMENTALNO REAGOVALI! Čuvenog maršala Ukrajinci bacili na deponiju, OVO ĆE ŽESTOKO PLATITI!

Međutim, definitivno su shvatili da je stvar gotova i da ruske snage zajedno sa čečenskim jedinicana i snagama DNR kontrolišu kompletno urbano područje lučkog grada i da je u pitanju poslednja faza bitke kada će uporište "Azova" u Azovstalju pasti u njihove ruke.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut uživo u blogu na našem portalu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

NIŠTA OD HUMANITARNIH KORIDORA!
Planeta

NIŠTA OD HUMANITARNIH KORIDORA!

Ukrajina i Rusija nisu danas uspele da se dogovore o humanitarnim konvojima za evakuaciju civila iz ratom ugroženih područja, saopštila je zamenica ukrajinskog premijera Irina Vereščuk

17.04.2022

11:03

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija