• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/The Sun

01.05.2022

18:00

GERASIMOV RANJEN KOD IZJUMA? Glavni Putinov čovek, navodno, zadobio ranu od gelera!

AP/Photo

Vesti

GERASIMOV RANJEN KOD IZJUMA? Glavni Putinov čovek, navodno, zadobio ranu od gelera!

Podeli vest

Glavni vojni komandant Vladimira Putina navodno je ranjen u Ukrajini i vraćen je u Rusiju samo nekoliko dana nakon što je stigao da preuzme kontrolu nad ratom u Ukrjaini?

Putin je poslao načelnika ruskog generalštaba Valerija Gerasimova da preuzme ličnu kontrolu nad osvajanjem teritorije u Donbasu i istočnoj Ukrajini.

Nezvanično, Gerasimov (66) je ranjen u Izjumu, u ukrajinskoj oblasti Harkov, koja je u centru žestokih borbi, prenosi The Sun.

Tu je takođe poginuo deveti ruski general-major Andrej Simonov (55), prema današnjim izveštajima.

Snimci koji su se pojavili na društvenim mrežama pokazuju, navodno, žestoke raketne udare u kojima je uništeno preko 30 ruskih oklopnih vozila, uključujući i tenkove.

 

 

Neimenovani ruski izvor izvestio je da je Gerasimov zadobio „ranu od gelera u gornjoj trećini desne noge, bez preloma kostiju."

Geler je, kažu uklonjen, a načelnik generalštaba nije životno ugrožen?

Zvaničnik ukrajinske vlade Anton Geraščenko rekao je da je napad na Izjum bio „mesto gde se nalazio Gerasimov, koji je lično došao da predvodi napad na Slavjansk“.

Geraščenko dodaje i da je navodno veliki broj ruskih oficira stradao.

Ruska strana još nije potvrdila ovu informaciju!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mile

pre 1 godinu

jel moguće da će i ovaj general da završi u crnoj kesi,strašno,veća smrtnost ruskih visokih oficira nego u bici kod staljingrada,srtašno. neverovatno kako ih ukrajinci-ameri pronalaze i sa kakvom lakoćom likvidiraju.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija