• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir

02.05.2022

20:21

PROPAO PLAN ZA UBISTVO GERASIMOVA... POTREBAN IM ŽIV! Glavni Putinov čovek već bio u helikopteru kada je kod Izjuma izvršen napad (Foto)

AP/Photo

Vesti

PROPAO PLAN ZA UBISTVO GERASIMOVA... POTREBAN IM ŽIV! Glavni Putinov čovek već bio u helikopteru kada je kod Izjuma izvršen napad (Foto)

Podeli vest

Gerasimov je prema tvrdnjama ukrajinskih obaveštajaca na istok stigao za vikend, kako bi se lično uverio u stanje na frontu. Neposredno nakon onih informacija, ukrajinske snage su započele napad na jednu od pozicija koje je posetio Gerasimov u Izjumu na istoku Ukrajine

Valerij Gerasimov, načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije, posetio je opasne položaje na prvoj liniji fronta u istočnoj Ukrajini krajem prošle nedelje. Ukrajinski zvaničnici su saznali za posetu, rekao je ukrajinski zvaničnik, ali ne na vreme da uhvate generala Gerasimova.

Odmah su izvršili napad u Izjumu, u kom je navodno, povređen načelnik ruskog Gerneralštaba. Tokom istog napada u subotu je navodno stradao ruski general-major Andrej Simonov (55), rekao je Aleksij Arestovič, savetnik ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.

Gerasimov je prema tvrdnjama ukrajinskih obaveštajaca na istok stigao za vikend, kako bi se lično uverio u stanje na frontu. Posle onih informacija, ukrajinske snage su započele napad na jednu od pozicija koje je posetio Gerasimov u Izjumu na istoku Ukrajine. Iako su pojedini mediji tvrdili da je ruski general tada ranjen, neimenovani zvaničnici su negirali te tvrdnje.

Prema njihovim navodima, Gerasimov jeste putovao u Ukrajinu, ali samo kako bi proverio napredovanje trupa. Zemlju je napustio pre bilo kakvog napada, navodi Njujork tajms.

 

 

Ukrajinska vojska kaže da je bombardovala lokaciju na kojoj se on nalazio.

"Nije tako loše što naši raketari juče u Izjumu ipak nisu uspeli da ubiju Gerasimova, načelnika Generalštaba Ruske Federacije. Objasniću zašto: Prvo, potreban nam je kao optuženi u procesu za ratne zločine. Drugo, toliko je loše pripremio rusku vojsku za invaziju i toliko je loše vodi da će to ubrzo dovesti do njenog potpunog sloma", napisao je savetnik ukrajinskog ministarstva unutrašnjih poslova Anton Geraščenko na svom Telegram nalogu.

Proukrajinski Telegram kanal Vertikal takođe je naveo da je Gerasimov “ranjen u blizini Izjuma“, pozivajući se na neimenovane izvore.

“Naš izvor navodi da je zadobio povrede noge i kukova“, prenosi kanal Vertikal.

Istraživački ruski medij Agentstvo preneo je da je Gerasimov prvo vojnim helikopterom Mi-8 prebačen iz ratne zone u Belgorod u zapadnoj Rusiji. Tri jurišna helikoptera Kamov-52 kružila su dok je Mi-8 prevozio Gerasimova i druge vojne glavešine.

Zatim se u Belgorodu ukrcao u avion Ministarstva odbrane Tu-154 koji je odleteo na nepoznato odredište.

Osnivač nezavisnog Konflikt obaveštajnog tima Ruslan Levjev rekao je da je očevidac na aerodromu video Gerasimova kako se ukrcava u avion.

General Gerasimov je jedan od najbližih saradnika Vladimira Putina i čovek koji je zadužen za rusku ratnu strategiju, zajedno sa ministrom odbrane Sergejem Šojguom. Ministarstvo odbrane Rusije nije komentarisalo put generala Gerasimova, ali u slučaju da su informacije o njegovom boravku u Ukrajini tačne, to bi značilo da je on najviši ruski oficir koji je otišao u Ukrajinu od početka rata 24. februara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija