• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok

08.05.2022

19:10

OPA! I MEKSIKO UDARIO PO AMERIMA I BAJDENU! Šta to rade u Vašingtonu, za rat u Ukrajini dali više od 30 milijardii, a centralna Amerika još čeka davno obećane...

Tanjug/AP Photo/Andrew Harnik

Vesti

OPA! I MEKSIKO UDARIO PO AMERIMA I BAJDENU! Šta to rade u Vašingtonu, za rat u Ukrajini dali više od 30 milijardii, a centralna Amerika još čeka davno obećane...

Podeli vest

Meksički predsednik Andres Manuel Lopez Obrador nazvao je neobjašnjivim postupke Sjedinjenih Država, koje tokom četiri godine pregovora nisu izdvojile „apsolutno ništa" za razvoj zemalja centralne Amerike i istovremeno ekspresno uložile 30 milijardi dolara za rat u Ukrajini

- Do danas je odobreno preko 30 milijardi dolara za podršku ratu u Ukrajini, a mi smo proveli četiri godine otkako je predsednik Donald Tramp ovde nudio podršku (projekti regionalnog razvoja) od četiri milijarde dolara, ali do danas nema ništa, apsolutno ništa - rekao je političar na konferenciji za novinare u Gvatemali posle razgovora sa predsednikom Gvatemale Alehandrom Žamateijem.

Prema rečima meksičkog lidera, kašnjenje u odobravanju sredstava za ulaganje u Centralnu Ameriku je neobjašnjivo.

- Ovo kažem iskreno, čini mi se neobjašnjivim da je u Vašingtonu, na Kapitol Hilu, odobrenje od četiri milijarde dolara koje su ponuđene za ulaganje u dobrobit zemalja Centralne Amerike toliko dugo, iako su predsednik Bajden i potpredsednik Kamala Haris lobirali za to - rekao je Lopez Obrador.

On je dodao da uprkos ideološkim razlikama, ceo američki kontinent mora da ide ka ekonomskoj i trgovinskoj integraciji bez ikakvih izuzetaka.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zora

pre 1 godinu

Razlog je sto ste daleko od Rusije a Ukraina uz vrata.

pera rogonja

pre 1 godinu

Samo polako.Meksikanci ce uništiti ameriku ratom.Pitanje je kada ce tamo poceti rascep ameriki i rat sa meksikom.Bezo ce doci to vreme.

Milan

pre 1 godinu

Sta je tu cudno? Rat je bio i ostao najbolji americki biznis. Gde se puca i ubija, tu su Amerikanci prvi kad god mogu. A kad ne mogu, uvaljuju svoje oruzje i trljaju ruke zbog profita,

ringispil

pre 1 godinu

Meksikanci pametniji od Rusa, shvatili su da je vreme da se ratno razaranje prenese na teritoriju SAD, to je resenje za americko konacno ZATIRANJE.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija