• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/index.hr

10.05.2022

12:50

UKRAJINA NEMA IZBORA, MORAĆE DA SE ODLUČI NA OVAJ KORAK! Ekspert otkriva 2 PORUKE iz Putinovog govora na Paradi pobede, Kijev nema mnogo opcija...

AP/Tanjug

Vesti

UKRAJINA NEMA IZBORA, MORAĆE DA SE ODLUČI NA OVAJ KORAK! Ekspert otkriva 2 PORUKE iz Putinovog govora na Paradi pobede, Kijev nema mnogo opcija...

Podeli vest

Svet je sa pažnjom pratio jučerašnji govor ruskog predsednika Vladimira Putina na obeležavanju Dana pobede u Moskvi, a profesor Maksim Kamenjecki s Instituta za međunarodne odnose u Kijevu smatra da je ruski lider poslao svetu dve poruke

Kamenjecki kaže da govor ruskog predsednika Putina ima dve ključne tačke.

"Mislim da je njegova glavna poruka da je Rusija opkoljena, da su u neprijateljskom okruženju te da će nastaviti s ovim operacijama", kaže.

Kamenjecki procenjuje da celu operaciju Rusi u Ukrajini zapravo vode zbog snabdevanja Krima.

"Oni žele preko Hersonske oblasti da omoguće dovod slatke vode iz Dnjepra na Krim jer Krim toga nema. To su dva glavna cilja. Tamo će se voditi najžešće bitke", kaže Kamenjecki u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska".

On dodaje da Ukrajina zapravo nema izbora i da će morati jednoga dana da krene u oslobađanje teritorija koji su Rusi zauzeli.

"Ukrajina želi da ubrza svoj put prema članstvu u EU i mislim da bi to bila poruka Rusiji da nije uspela. To verovatno neće biti brzo, ali to je vrlo bitno za geopolitičku situaciju i za samu Ukrajinu", smatra. 

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija