• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.05.2022

19:51

DANCI I ČESI UDARILI NA RUSIJU I PUTINA, SADA SE SUOČAVAJU SA REKORDNIM RASTOM CENA! Srbijo, misli o ovome - Inflacija urniše Evropu i tome se ne vidi kraj...

Pixabay

Vesti

DANCI I ČESI UDARILI NA RUSIJU I PUTINA, SADA SE SUOČAVAJU SA REKORDNIM RASTOM CENA! Srbijo, misli o ovome - Inflacija urniše Evropu i tome se ne vidi kraj...

Podeli vest

Inflacija izjeda evropske zemlje i ne vidi se kraj ovom rastućem trendu

U najnovijem tvitu The Spectator Index-a navodi se: „Češka izveštavaju o godišnjoj inflaciji od 14,2% u aprilu, najvišoj od 1993. godine.“

Stopa inflacije u Danskoj porasla je na 6,7 odsto u aprilu, na najvišem nivou od 1984. godine, kako cene električne energije i grejanja rastu, saopštile su vlasti u utorak.

Indeks potrošačkih cena porastao je sa 5,4% u martu, prema zvaničnim podacima danske statistike.

 

 

Agencija je saopštila da su promene cena robe u velikoj meri ono koje podiže godišnji rast indeksa potrošačkih cena. Cena robe je porasla u proseku za 10,3% i to je najveći godišnji porast od novembra 1982. godine, kada je godišnji porast takođe iznosio 10,3%.

Kada se izuzmu cene energenata, takozvana bazna stopa inflacije bila je 3,6% za koju je Danska statistika rekla da je najviša od 1990. Agencija je rekla da povećanje cena duvana i iznajmljivanje kuća za odmor u velikoj meri povećavaju osnovnu inflaciju u poređenju sa onom iz marta meseca.

Danska, članica Evropske unije, nalazi se izvan evrozone u kojoj je 19 zemalja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 1 godinu

Ako smete pišite kolika je inflacija u Srbiji.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija