• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

13.05.2022

14:02

PUTIN SADA IMA JEDAN PRIORITET U UKRAJINI I TO JE SAOPŠTIO ŠOLCU! Nemački kancelar otkio detalje dugog telefoskog razgovora sa ruskim liderom!

Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Vesti

PUTIN SADA IMA JEDAN PRIORITET U UKRAJINI I TO JE SAOPŠTIO ŠOLCU! Nemački kancelar otkio detalje dugog telefoskog razgovora sa ruskim liderom!

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom. U centru pažnje bila je situacija u Ukrajini, sa akcentom na humanitarna pitanja

Predsednik Rusije skrenuo je pažnju nemačkom kancelaru na to da ukrajinski vojnici grubo krše međunarodno pravo, koristeći se terorističkim metodama, saopštio je Kremlj.

Putin je Šolca izvestio o učešću Ujedinjenih nacija i Međunarodnog komiteta Crvenog krsta u evakuaciji civila koje su ukrajinski nacionalisti držali kao taoce u fabrici „Azovstalj“ u Marijupolju.

Ruski predsednik je podrobno izložio Šolcu logiku i osnovne zadatke ruske vojne operacije u Ukrajini i obavestio ga o merama za zaštitu bezbednosti civila. U razgovoru je, kako je navedeno, data principijelna ocena toka rusko-ukrajinskih pregovora, koje Kijev suštinski blokira.

Foto: Christophe Gateau/Pool via AP

Nemački kancelar Olaf Šolc

Putin i Šolc su se, kako je navedeno, dogovorili da diskusija o pitanjima u vezi s Ukrajinom bude nastavljena preko različitih kanala.

Nemački kancelar je na Tviteru saopštio da je predsednika Rusije pozvao da što pre obustavi borbena dejstva u Ukrajini.

„Tri stvari iz mog dugačkog telefonskog razgovora s Putinom: u Ukrajini mora što pre doći do prekida vatre; tvrdnja da tamo vladaju nacisti nije tačna; i ja sam ukazao na odgovornost Rusije za globalnu prehrambenu situaciju“, napisao je Šolc koji je inicirao razgovor.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milan lala

pre 1 godinu

Pateticni Sholc da Putin je tebi izneo svoje planove u vezi Ukraine ahahaha. Verovatno ti je predao i karte nastunja vojske . More sikter svabo , ceka te jesen i klecanje pred Putinom za gas ako do tada budes kancelar.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija