• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir

15.05.2022

13:55

Rusi bacaju fosforne bombe! Marijupolj u plavom dimu, "pakao je došao na Zemlju, u Azovstalj", opsada u toku - možda poslednja?! (Video)

printscreen

Vesti

Rusi bacaju fosforne bombe! Marijupolj u plavom dimu, "pakao je došao na Zemlju, u Azovstalj", opsada u toku - možda poslednja?! (Video)

Podeli vest

Ukrajina je optužila ruske snage da su fosfornim bombama gađali fabriku Azovstalj, poslednje ukrajinsko utočište u Marijupolju

Savetnik gradonačelnika Marijupolja Petro Andrijuščenko objavio je snimak koji se proširio društvenim mrežama a čija autentičnost nije nezavisno potvrđena, na kom se vidi žestok napad na železaru sa varnicama od municije kako padaju na zemlju.

"Pakao je došao na Zemlju. U Azovstalj", napisao je on i dodao da su Rusi granatirali fabriku fosfornim bombama kao odgovor na pobedu Ukrajine na takmičenju Pesma Evrovizije.

 

 

Fosforne bombe su bombe koje se zapale pri kontaktu sa kiseonikom i izazivaju ogromnu štetu. Gotovo ih je nemoguće ugasiti i njihova upotreba u naseljenim područjima je zabranjena međunarodnim pravom.

Andrijuščenko je, navodno, priložio na postu na Telegramu i fotografije na kojima se vide natpisi na "ruskim bombama" koji bi trebalo da predstavljaju dokaz da su bombe bačene kao odgovor na pobedu Ukrajine na Evroviziji.

Izvor fotografija je nepoznat i njihova autentičnost nije nezavisno potvrđena.

Kako prenose zapadni mediji pozivajući se na ukrajinske izvore, ruski tekst na bombama glasi: "Kaluša, kao što je zatraženo! U Azovstalj", dok je na engleskom napisano:

"Pomozite Marijupolju - Pomozite Azovstalju sada" uz datum 14. maj.

 

 

To su bile reči pevača Kaluš orkestra, koji je apelovao na svetsku javnost da pomogne Ukrajini pošto su pobedili u Torinu. Rusija je isključena iz Evrovizije zbog rata. Ukrajinski izvori navode da u čelilani Azovstalj ima oko 1000 ljudi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija