• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

16.05.2022

07:38

Muškarac (60) napravio haos u crkvi, počeo da puca, ubio jednu osobu pre nego što su ga parohijani sami zaustavili!

AP/Tanjug

Vesti

Muškarac (60) napravio haos u crkvi, počeo da puca, ubio jednu osobu pre nego što su ga parohijani sami zaustavili!

Podeli vest

Jedan muškarac starosti oko 60 godina otvorio je vatru u prezbiterijanskoj crkvi u gradu Laguna Vuds u južnoj Kaliforniji tokom nedeljnog okupljanja vernika, ubivši jednu osobu i ranivši pet starijih građana pre nego što su ga parohijani sami zaustavili i vezali

Prema rečima lokalnog šerifa, parohijani koji su savladali napadača ispoljili su izuzetno herojstvo i hrabrost.

Četiri od pet ranjenih osoba zadobile su teške povrede, saopštili su zvaničnici okruga Orindž i potvrdili da je osumnjičeni za pucnjavu, muškarac u 60-im godinama poreklom iz Azije u pritvoru, kao i da su zamenici šerifa na licu mesta pronašli dva pištolja, prenosi AP.

Foto: AP/Tanjug

Motiv pucnjave nije odmah poznat, ali istražitelji ne veruju da napadač živi u zajednici Laguna Vuds, gradiću sa oko 16.000 stanovnika koji je udaljen oko 80 kilometara od Los Anđelesa.

Veruje se da je većina vernika koja se nalazila u crkvi u trenutku pucnjave poreklom sa Tajvana, rekla je Keri Braun, portparolka kancelarije lokalnog šerifa.

Oko 30 do 40 prezbiterijanaca okupilo se na nedeljnom ručku nakon jutarnje crkvene službe u Ženevskoj Prezbiterijanskoj crkvi kada je, nešto pre 13.30, izbila pucnjava, rekli su zvaničnici i potvrdili da su parohijani onesposobili i vezali napadača.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

U izraelskom raketiranju poginulo pet ljudi!
Planeta

U izraelskom raketiranju poginulo pet ljudi!

U izraelskom raketnom napadu na položaje sirijske vojske poginulo je pet ljudi, a ranjeno sedam, uključujući i jedno dete, saopštili su sirijski mediji, pozivajući se na vojne izvore

13.05.2022

23:33

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj! Osim toga, saopšteno je da će selektor A reprezentacije Dragan Stojković Piksi u subotu nakon utakmice Juventus - Milan održati sastanak sa fudbalerima ta dva tima Dušanom Vlahovićem, Filipom Kostićem, Lukom Jovićem i Jan Karlom Simićem! Takođe, iz srpske kuće fudbala saopšteno je

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija