• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

17.05.2022

23:07

Zaharova i ovaj put bez dlake na jeziku poručila Zapadu: Prešli ste i svoje crvene linije!

Vesti

Zaharova i ovaj put bez dlake na jeziku poručila Zapadu: Prešli ste i svoje crvene linije!

Podeli vest

Zapadne zemlje su precrtale svoje vrednosti i prešle čak i sopstvene crvene linije, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova

„Čini mi da Zapad nije prešao samo naše crvene linije. Suština i jeste u tome da je on prešao sopstvene crvene linije. Sve te uzvišene reči o ciljevima i iznetim idejama – pogazio je sam Zapad. I slobodu govora, međunarodno pravo, kao i demokratiju, kao najviše vrednosti. Sve to je pogaženo, sami su sve precrtali“, rekla je Zaharova, prenosi agencija BelTa.

Prema rečima diplomate, Moskva je iskoristila sve mogućnosti da sačuva međunarodnu ravnotežu nakon Drugog svetskog rata i bila je spremna na kompromise i pregovore sa Zapadom do poslednjeg trenutka, bez obzira na uvođenje antiruskih sankcija, njihovo produženje svake godine i „ponižavajući odnos ka ruskoj istoriji“.


U isto vreme, ona je ocenila da u Alijansi nema solidarnosti, jedinstva i zajedničkih stavova.
„Danas vidimo koliko te visokocivilizovane osnove u stvari, u velikoj meri nisu daleko od varvarstva, polazeći od toga što propovedaju, a to su kultura ukidanja, agresija, sve vrste fobije koje mogu samo da se zamisle“, konstatovala je ona.


Zaharova je napomenula da takođe ne postoji jedinstvo između političkog rukovodstva ovih zemalja i naroda. „Sada se odluke koje su donete predstavljaju kao odluke slobodoljubivih zemalja – Finske i Švedske, a u stvari predstavljaju uvlačenje tih zemalja u NATO. I nikako nisu zasnovane na mišljenju finskog i švedskog stanovništva“, istakla je ona, dodajući da se uvlačenje tih zemalja u NATO odvija kroz „druge integracione strukture, mehanizme, zastrašivanje, pretnje i uključivanje u sankcionu orbitu“.


Govoreći o temi nuklearnog naoružanja, portparolka je ocenila da je za Zapad to „još jedna prilika za provokacije – informacione, političke, u sferi bezbednosti“.


Ranije je Zaharova izjavila da Moskva polazi od toga da scenario prema kojem bi ona pritisnula nuklearno dugme neće biti realizovan ni pod kakvim uslovima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Normalac

pre 1 godinu

Gorećete u paklu svojih zlodela, gadovi agresorski.

ZAHAROVA ZAPUŠILA USTA AMERICI, PA NAJAVILA OBRAČUN!
Planeta

ZAHAROVA ZAPUŠILA USTA AMERICI, PA NAJAVILA OBRAČUN!

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, komentarišući inicijativu američkog Kongresa o konfiskovanju ruske imovine, kao i predlog da se Rusija proglasi „sponzorom terorizma“, izjavila je da će na sve mere, uključujući i „idiotske“, Rusija odgovoriti

28.04.2022

11:18

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Telekom Srbija za milion korisnika u Nemačkoj!
Društvo

Telekom Srbija za milion korisnika u Nemačkoj!

Vladimir Lučić: Kada do kraja godine startujemo u SAD, bićemo jedan od većih svetskih operatora u smislu teritorije koju pokrivamo i na vrlo realnom smo putu da srpski Telekom postane velika i uspešna globalna kompanija

16.04.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija