• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Bog rata

25.05.2022

17:50

(VIDEO) BRUTALNA OBUKA KINESKIH DIVERZANATA! Preživljavanje u džungli, savladavanje prepreka i zaseda, neprijatelje neutrališu SAMOSTRELIMA OD BABMUSOVOG DRVETA...

Printscreen

Vesti

(VIDEO) BRUTALNA OBUKA KINESKIH DIVERZANATA! Preživljavanje u džungli, savladavanje prepreka i zaseda, neprijatelje neutrališu SAMOSTRELIMA OD BABMUSOVOG DRVETA...

Podeli vest

Na video materijalu se može videti obuka kineskih izviđačko-diverzantskih jedinica. Tačnije, obuka koja obuhvata i preživljavanje u lokalnim džunglama u uslovima izrazito visoke vlažnosti i stalnih padavina. Tom prilikom oni koriste i samostrele napravljene od bambusovog drveta

Komandosi se ostavljaju u dubokoj prašumi gde moraju da savladaju teren i dođu do zadatih tačaka.

Takva avantura ponekad zna da traje i više nedelja. Tokom misije moraju da se oslone i na improvizaciju u izradi adekvatnih oruđa i alata da bi preživeli. Što se tiče naoružanja koriste samo samostrele od bambusovog drveta.

Na maršruti kretanja postoji veliki broj prirodnih i veštačkih prepreka koje diverzanti moraju da savladaju. Moraju da izbegnu zasede i pozicije neprijatelja, savladaju minska polja, likvidiraju izolovane neprijateljske vojnike i forsiranim kretanjem na vreme izađu na tačno određene pozicije.

Naravno tokom realizacije ove misije neophodno je i vrhunsko poznavanje flore i faune samog područja radi pronalaska adekvatne hrane kao i izrada improvizovanih skloništa od stalne kiše i orijentacija u prostoru. Neophodno je i vladanje tehnikom paljenja vatre u izrazito vlažnom okruženju kao i priprema hrane (čišćenje životinja, njihovo dranje i pečenje).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija