• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/daily mail/radiosvoboda.org

01.06.2022

10:01

PRESRETNUT RAZGOVOR DVOJICE RUSKIH OFICIRA! Teške reči, nisu krili bes, jednu stvar rukovodstvu ne praštaju! (AUDIO)

Tanjug/AP

Vesti

PRESRETNUT RAZGOVOR DVOJICE RUSKIH OFICIRA! Teške reči, nisu krili bes, jednu stvar rukovodstvu ne praštaju! (AUDIO)

Podeli vest

Putin je u razgovoru optužen jer nije napao ukrajinski parlament i druge ključne tačke moći u Kijevu, dok je Šojgu kritikovan zbog vojne nesposobnosti

Ukrajinske tajne službe presrele su razgovor dvojice visokih oficira ruske vojske dok su kritikovali ruskog predsednika Vladimira Putina i njegovog ministra odbrane Sergeja Šojgua, kao i njihovu strategiju u Ukrajini, piše Dejli mejl, koji je preuzeo snimak koje je prvobitno objavio Radio Svoboda, rusko izdanje Radija Slobodna Evropa.

Putin je u razgovoru optužen jer nije napao ukrajinski parlament i druge ključne tačke moći u Kijevu, dok je Šojgu kritikovan zbog vojne nesposobnosti.

Dvojica oficira su pukovnik Maksim Vlasov (42) i Vitali Kovtun (47), prema citiranom izvoru. Kovtun izražava ljutnju nezadovojan što Putin nije naredio raketni napad na ciljeve koji predstavljaju vlast u Kijevu, uključujući zgradu parlamenta, Vrhovnu Radu.

"Morao je da pošalje prokletu raketu u Kijev da pogodi Vrhovnu Radu", rekao je pukovnik Kotvun u presretnutom pozivu. "Zašto ga nije pokrenuo? Zašto? Ne razumem.."

"Pogađa Kijev, pogađa centar grada, Vrhovnu Radu i zgradu vlade. Tu verovatno nema nikog bitnog, ali će zgrade biti uništene i svi će to videti", nastavio je on.

Zauzvrat, pukovnik Vlasov je za Sergeja Šojgua rekao da je "nesposoban laik...", pa se požalio da su ruski vojnici na početku rata dobijali samo 30.000 rubalja mesečno (manje od 450 evra).

"Gde ćeš, dođavola, da ih regrutuješ?", revoltiran je oficir.

Šojgu je takođe optužen da je bio okružen službenicima Ministarstva za vanredne situacije, koje je ranije vodio. "On uopšte nije radio u vojsci", rekao je pukovnik. Vlasov.

Ne zna se tačno vreme presretanja, ali se dijalog dvojice oficira dogodio nakon potonuća krstarice "Moskva" 14. aprila, događaja koji njih dvojica pominju u razgovoru.

"Uništili su krstaricu, potopili je, zašto se mi ne osvetimo? Bombarduj Kijev! Ali ne, nisu. I šta nam to govori? Da ih nije briga za nas", rekao je pukovnik Kotvun.

„Mora da si veliko kopile da ne uzvratiš bombardovanju naših sela. "Kada su bombardovana naša sela, morali smo da odgovorimo, lansirana je raketa", rekao je Kotvun.

Njih dvoje su razgovarali i o nivou gubitka života koji su uporedili sa onim u ratu između Sovjetskog Saveza i Finske 1939-1940, kada je SSSR izgubio 126.875 ljudi za tri i po meseca.

Novinari Radija Svoboda pokušali su da kontaktiraju dvojicu oficira. Dali su pukovniku Kovtunu izvode iz razgovora, posebno one u kojima je napao Sergeja Šojgua.

"Nije me briga, žalim se FSB-u i to je to", rekao je pukovnik Kovtun. Pukovnik Vlasov je odbio da komentariše presretanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija