• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Iskra/P. R/spydell.livejournal.com;

12.06.2022

16:56

MEDVED(EV) JE STAVIO TAČKU! TOTALNI RAT RUSIJE I KOLEKTIVNOG ZAPADA može se okončati samo kapitulacijom i uništenjem jedne od strana..

Reuters

Vesti

MEDVED(EV) JE STAVIO TAČKU! TOTALNI RAT RUSIJE I KOLEKTIVNOG ZAPADA može se okončati samo kapitulacijom i uništenjem jedne od strana..

Podeli vest

Narativ i stilistika najnovijih poruka Dmitrija Medvedeva mogu ukazivati na istorijsku promenu ekonomskog kursa i političkog vektora, uz potpuno odbacivanje diplomatskog jezika

„Kopilad u varšavskoj vlasti, evropski imbecili, izrodi i degenerici" - sa jasnom naznakom prezira prema Evropi i Sjedinjenim Državama. Smelo, drsko i neočekivano.

Očigledni bes u verbalnim izrazima Dmitrija Medvedeva pokazuje ono što su mnogi u Rusiji očekivali najmanje od 2014. godine - odbijanje integracije u globalni prostor u svojstvu podređenih i izgradnju sopstvene i nezavisne agende, kako unutrašnje tako i spoljašnje.

Zašto je to tako? Ne možete biti u prvom ešalonu hijerarhije moći u vršenju državnih dužnosti i nazivati „zapadne partnere" kopiladima, a onda, kao da se ništa nije desilo, izgrađivati spoljnopolitičke i ekonomske odnose sa Zapadom. Shodno tome, kurs ka odvajanju od Zapada je gvozden i procesi su nepovratni. 

Niko se neće vratiti na stari kanal komunikacije. Ono što je jasno shvaćeno na sednici Saveta bezbednosti 21. februara, Putin je ponovio 24. februara, i sukcesivno je prenošeno mnogim federalnim zvaničnicima prvog ranga tokom tri meseca. 

Medvedev je stavio tačku na pitanje: „A šta dalje?

Nema više ni nade ni iluzija o izgradnji bilo kakvih komunikacija sa Zapadom uz pokušaje da se igra po njihovim pravilima, kad je Rusija za fiktivna obećanja izdavala nacionalne interese. Niko od prvih lica države neće pregovarati sa Zapadom, shvatajući da je to nemoguće. 

A šta iz ovoga sledi? 

Totalni rat između Rusije i kolektivnog Zapada može se okončati samo kapitulacijom i fatalnim uništenjem jedne od strana, a iz toga se kristališe čitav kompleks zadataka čije bi rešenje bilo nemoguće u okvirima prethodne razvojne paradigme.

Spoljnopolitička doktrina poslednjih 30 godina bila je u stvari zasnovana na bezuslovnom prioritetu međunarodnog prava nad nacionalnim pravom (što je bilo zapisano u Ustavu), te su stoga interesi zapadne elite stavljeni iznad interesa Rusije. Otuda svo ovo beskrajno koketiranje sa zapadnim partnerima, potraga za investicionom klimom, integracije u međunarodni prostor…

Legitimizacija vladinih struktura i biznisa odvijala se kroz izvoz kapitala iz Rusije na Zapad - sa nadom da se time može „kupiti lojalnost". 

Nije uspelo - svi su blokirani i sramotno izbačeni.

Prema tome, nova stvarnost podrazumeva formulisanje i rešavanje problema potpuno drugačijeg reda.

Dakle: nacionalizacija elite, koja na nivou aksioma podrazumeva da među spoljnim arbitrima više nema nikakvog zaleđa. Zaštita postoji samo unutar Rusije, i zato će biti potrebno izgraditi potpuno novu ekonomiju, suštinski drugačiji odnos snaga između biznismena i političara.

Neće više biti toksičnog (neisplativog) odliva kapitala na Zapad u onom obliku koji je primećen poslednjih 30 godina; neće više biti ekspanzije u Evropu i SAD žena i dece političara, funkcionera i menadžera državnih kompanija; neće više biti skrivenih dogovora, jer više nema nikakvog pregovarački sposobnog kolektivnog Zapada.

Kao neophodan uslov za opstanak u novoj realnosti, biće poboljšan kvalitet državnih institucija. Takođe, od posebnog značaja biće „Nova ekonomska politika", jer su sadašnji temelji liberalne ekonomije u Rusiji pokazali svoj bankrot i nelikvidnost. 

U tom smislu, priznanje i popularnost u centrima za donošenje odluka steći će koncepti transformacije svetskog poretka, koje su godinama opisivali Mihail Hazin i Sergej Glazjev.

Medvedevljev narativ pokazuje da više neće biti sramotnih Minskih sporazuma i zaustavljanja na pola puta. Procesi su otišli ?predaleko, ulozi su podignuti do krajnjih granica, dugme za resetovanje Obama-Medvedev je ostalo u prošlosti. Sad samo do kraja, nema povratka.

Rat u Ukrajini možete pratiti na našem blogu iz munuta u minut!

Bonus video!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Spasko

pre 1 godinu

smrt liberalima , sloboda narodu , sve liberalne kompanije nacionalizovati i privatne liberalne megamarkete i trgovinske lance pretvoriti u narodno drzavno vlasnistvo jer kupovna moc naroda je drzavni drustveni kapitalni potencijal , zasto bi se narodni drzavni drustveni kapitalni potencijal i profit slivao u necije privatne dzepove a narod radio za 150 evra , kad zarada drustvenog kupovnog potencijala moze da se vraca u dzepove istih tih radnika , kupaca, naroda i drzava . Isto tako sa medijima zasto bi drustveni informativni potencijal i javno informisanje bilo u rukama privatnika kad sve informacije su o narodu i drzavi a samim tim i intelektualno vlasnistvo naroda i drzave i profit od medija ne smije ici u privatne dzepove nego dzepove radnika , naroda i drzave . Jedini vlasnik drustveno kapitalnog potencijala moze biti narod i drzava i tako mora da se i obrce kapital i vraca ravnomerno u dzepove naroda i drzave sto opet poboljsava drustveni kapitalni potencijal celog drustva naroda i drzave . Znaci nema vise srpslke elite i tajkuna , i nema vise dvorskih genetski prioritetnih klasno diskriminativni parazita pout Kuracdjordjewitza sa englesko pedofilskog nacistickog dvorca . Okupatorska rimskosolomonska imperijalna nacisticka masonska kruna mora biti skinuta sa zastave Srbije i reci Boze S[paso Kralja moraju biti izbacene iz srpske himne jer kralj i kraljevina i kjralkjevska sahovska tabla su simbol rimskoizraelskog solomonskog robovasnickog nacistickog drustva , venecijansko kraljevska oligarhijska nacisticka sahovska tabla i genetski prioritetna klasnidiskriminativna kruna i kraljevina nisu simboli srpskog naroda , srpske vere i srpske drzave , Engleska robovlasnicka kraljevina , izraelsko solomonski monarhizam i rimskovatikanski oligarhijski imperijalizam su komandni centar nacizma i terorizma , krunu i kraljevinu treba zabraniti zajedno sa nacistickim simbolima jer su ustvari ista firma i ista ideologija zamaskirana u razlicitom zapadnom pakovanju . Narod i radnicka klasa se od davnina bori protiv kriminalne neradnicke dvorske oligarhije faraonsko solomonskog rimskoimperijalnog robovlasnickog drustva i sada je vreme da se ta liberalna zapadna imperijalna rogata okrunjena satan ska vampirska neman i azdaja dokrajci za sva vremena .

Mapko

pre 1 godinu

Medvedev koji je bio pro-zapadni orijentisan, sada se konacno otreznuo, izgleda da je on sada postao radikalan kao nikada do sada. tesko zapadu sa takvim politicarima, crno im se pise. Pozdravljam i cestitam sto se Medvedev nacisto i potpuno probudio od zabladude koja predstavlja cetvrta nacisticka tvorevina i imperija lazi pod imenom "ZAPAD"

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija