• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.06.2022

11:41

(MAPA) I IZVEŠTAJ BRITANACA! Rusija ce morati da juriša na reke kako bi uspela u Donbasu, ili da...

printscreen

Vesti

(MAPA) I IZVEŠTAJ BRITANACA! Rusija ce morati da juriša na reke kako bi uspela u Donbasu, ili da...

Podeli vest

Vojne operacije prelaska reka narednih meseci će najverovatnije odrediti tok rata u Ukrajini, saopštilo je danas britansko ministarstvo odbrane

U najnovijem izveštaju se navodi da je ključ u 90 kilometara dugačkom centralnom sektoru ruske linije razdvanja u Donbasu, koji se nalazi zapadno od reke Severni Donjec.

Kako bi ostvarila uspeh u trenutnoj operativnoj fazi u ofanzivi na Donbas, Rusija će morati "ili da napravi ambiciozne bočne akcije, ili da izvrši jurišne akcije preko reka", preneo je "Gardijan".

Ukrajinske snage su često uspevale da sruše mostove pre nego što su se povlačile, dok se Rusija bori da uspostavi složenu koordinaciju neophodnu za uspešne prelaske reka velikih razmera pod vatrom, navodi se u izveštaju britansko ministarstvo odbrane.

Da podsetimo, i juče je Ministarstvo odbrane Velike Britanije saopštilo da Rusija koristi prekomerni odnos snaga i artiljerijsko oružje kako bi postepeno zauzela teritoriju u i oko ukrajinskog grada Severodonjecka.

Kako se navodi u saopštenju objavljenom na Tviteru, Rusija nastavlja nastojanja da stvori više borbenih jedinica koje bi se rasporedile u Ukrajini, a poslednjih nedelja je verovatno počela da se priprema za raspoređivanje trećeg bataljona iz nekih borbenih formacija.

– U bilo kojem trenutku, većina brigada obično angažuje najviše dva od svoja tri bataljona u operacijama – navodi britansko Ministarstvo odbrane.

Kako su naveli, treći bataljoni u okviru brigada često nisu u potpunosti popunjeni, tako da će Rusija verovatno morati da se osloni na nove regrute ili mobilisane rezerviste za raspoređivanje ovih jedinica u Ukrajini.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Slobodan1957

pre 1 godinu

Pojma nemaju oni znaju da ratuju samo sa protivnikom kome su vezane ruke ovde protiv Rusa nemaju nikakve šanse a to se vidi da do sada ništa nisu pogodili sve je po sistemu "što je babi milo to joj se i snilo".

Marcco

pre 1 godinu

Rusija će možda da juriša na reke a možda će da primeni američku taktiku... dve nedelje besomučnog bombardovanja kasetnim bombama tako da ni jedna travka ne bude stajala uspravno... pa onda polako i bezbedno preko reke.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija