• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

13.06.2022

23:20

Amerika upozorava: Nastavljamo pritisak dok Pjongjang ne promeni kurs! Đin pozvao Kinu da se umeša!

Informer/Fotomontaža

Vesti

Amerika upozorava: Nastavljamo pritisak dok Pjongjang ne promeni kurs! Đin pozvao Kinu da se umeša!

Podeli vest

SAD će održavati pritisak na Severnu Koreju

SAD će održavati pritisak na Severnu Koreju dok Pjongjang ne promeni kurs, izjavio je danas američki državni sekretar Entoni Blinken, dok je njegov južnokorejski kolega Park Ðin pozvao Kinu da ubedi Sever da ne nastavlja nuklearna testiranja.

Blinken je rekao novinarima nakon sastanka sa Parkom da su SAD ostale otvorene za dijalog sa Severnom Korejom, ali je Pjongjang ignorisao pozive i umesto toga testirao rakete i pripremio se za nastavak nuklearnih testiranja po prvi put od 2017, preneo je Rojters.

"Dok režim u Pjongjangu ne promeni kurs, nastavićemo da vršimo pritisak", rekao je Blinken novinarima.

Park je rekao da će sve provokacije Severne Koreje, uključujući nuklearne probe, naići na jedinstven i čvrst odgovor i pozvao Kinu da iskoristi svoj uticaj.

On je kazao da je Severna Koreja na raskrsnici - mogla bi da nastavi sa nuklearnim testovima i da se izoluje ili da se vrati diplomatiji i dijalogu.

"Takođe, mislim da bi Kina trebalo da odigra veoma pozitivnu ulogu da ubedi Severnu Koreju da održavanje mira i stabilnosti na Korejskom poluostrvu zahteva njihov novi način razmišljanja", rekao je on.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija