• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Sohu

16.06.2022

12:56

KINA ZAPANJENA PUTINOVIM TRIKOM, UPALIO JE 100%! Ovim je Rusija dobila prednost u odnosu na SAD i Evropu, i ušla u kontranapad

AP/Photo

Vesti

KINA ZAPANJENA PUTINOVIM TRIKOM, UPALIO JE 100%! Ovim je Rusija dobila prednost u odnosu na SAD i Evropu, i ušla u kontranapad

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin dobio je prednost u finansijskoj konfrontaciji sa Zapadom, pišu analitičari kineskog izdanja Sohu

SAD i evropske zemlje objavile su ekonomski rat Rusiji krajem februara. Nominalni razlog bila je specijalna operacija Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini. Međutim, brzina kojom je kolektivni Zapad počeo da nameće sve vrste ograničenja Moskvi, ukazuje na to da su pripreme za takvu konfrontaciju unapred predviđene.

Računica je bila da Rusija neće izdržati kolosalan pritisak na ekonomiju i da će priznati poraz. Ali to se nije desilo. Ne samo da je Rusija preživela, već je prešla u kontranapad, i to kako!

Ruski predsednik Vladimir Putin je sredinom marta postavio zadatak da se razradi mogućnost plaćanja za gas koji se izvozi u takozvane neprijateljske zemlje u rubljama.

Foto: AP/Photo

Evropski uvoznici danas plaćaju primljene energente ruskom nacionalnom valutom i time je ojačavaju. One zemlje koje su odbile da prihvate uslove koje je postavila Moskva već su van izvozne šeme Ruske Federacije.

Ipak, najzanimljivije je to što analitičari Sohu primećuju da su i SAD bile prinuđene da plaćaju u rubljama.

Slanje svog astronauta Marka Vande Haja na ruskom svemirskom brodu Sojuz do ISS, platili su u valuti Ruske Federacije. Istina, radi očuvanja obraza, finansijska poravnanja su vršena preko treće kompanije.

Tako se pojavljuje paradoksalna slika. Pošto nije uspeo da ubedi Evropljane da odbiju zahtev Moskve za plaćanje gasa u rubljama, Vašington je i sam napravio ustupke Rusiji i platio u rubljama.

Trik predsednika Ruske Federacije je upalio 100%.

- Ovaj konflikt je pokazao da je Putinova strategija omogućila Rusiji da odnese veliku pobedu nad Sjedinjenim Državama - rezimirali su novinari Sohu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija