• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.06.2022

18:38

PRVI PODACI O DEJSTVIMA NAJNOVIJEG MOĆNOG LOVCA! Ruski "Su-75" se pokazao kao više nego efikasan protiv ukrajinske vojske

Printscreen/Youtube/BEST TECH

Vesti

PRVI PODACI O DEJSTVIMA NAJNOVIJEG MOĆNOG LOVCA! Ruski "Su-75" se pokazao kao više nego efikasan protiv ukrajinske vojske

Podeli vest

RUSIJA je koristila borbene avione pete generacije Su-57 tokom specijalne operacije u Ukrajini, izjavio je danas zamenik ruskog premijera Jurij Borisov

Avioni su leteli pojedinačno, ali i nekoliko aviona u koordinaciji i veoma efikasno su koristili oružje, rekao je on za Interfaks na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu.

- Avion se pokazao kao efikasan, kritike su veoma dobre - rekao je zamenik ruskog premijera.

Prema njegovim rečima, unutrašnje naoružanje funkcionisalo je besprekorno.

Su-57 je razvila kompanija Suhoj i proizvodi se u Komsomolskom na Amuru.

Ovo je višenamenski lovac pete generacije dizajniran za uništavanje svih vrsta vazdušnih ciljeva u dalekoj i bliskoj borbi, za uništavanje neprijateljskih kopnenih i površinskih ciljeva uz savladavanje sistema PVO.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Filke

pre 1 godinu

Jel Su 57 ili Su 75? Pošto se u čitavom tekstu pominje samo su 57...

Pera Budak

pre 1 godinu

Jebo vas SU 75 kad ceo tekst pisete o SU 57 a na slici vam checkmate. Mislite da su svi idioti?

Sahista

pre 1 godinu

Hajde da se vasi novinari potrude malo. SU57 je avion pete generacije, tacno. Naslov je SU 75, i taj ce postajati, to je avion sa slike i dobio je naziv šahmat, ali taj tek treba da poleti. SU 57 je vec usao u upotrebu i koriscen je prvi put navodno u Siriji.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija