• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.06.2022

09:47 >> 09:55

Putin OVO NE OPRAŠTA! Kazahstan BLOKIRAO 1.700 VAGONA RUSKOG UGLJA, USLEDIO JE ODGOVOR RUSIJE!

Reuters

Vesti

Putin OVO NE OPRAŠTA! Kazahstan BLOKIRAO 1.700 VAGONA RUSKOG UGLJA, USLEDIO JE ODGOVOR RUSIJE!

Podeli vest

Rusija zaustavlja isporuku kazahstanske nafte

Rusija je odlučila da zaustavi isporuku kazahstanske nafte nakon izjava predsednika Kazahstana Kasim-Žomart Tokajeva za SPIEF, Kazahstan blokira 1.700 vagona sa ruskim ugljem na svojoj teritoriji prenose mediji.

Takođe, napominje se da je Rusija uvela ograničenja na izvoz kazahstanske nafte nakon kritika predsednika Tokajeva na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.


Tokajev je u svom obraćanju istakao da se forum odvija u situaciji povećane političke i ekonomske turbulencije.

„Globalni šokovi povezani sa pandemijom i rastućim geopolitičkim tenzijama doveli su do nove realnosti. Globalizaciju je zamenila era regionalizacije sa svim njenim vrlinama i inherentnim manama. U svakom slučaju, proces preformatiranja tradicionalnih ekonomskih modela i trgovačkih puteva se ubrzava. Svet se brzo menja. Nažalost, u većini slučajeva, ne na bolje“, rekao je Tokajev obraćajući se na forumu kojem su prisustvovali ruski predsednik Vladimir Putin i predsednik Egipta Abdel Fatah As-Sisi i predsednik Kine Si Đinping slanjem video poruka.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milan lala

pre 1 godinu

Neverovatna nezahvalnost i bezobrazluk .Putn mu spasio kozu i evo kako se zahvaljuje . On sprovodi americke sankcije a clan je ODKB i EAEU . Valjda ce Rusiji ovo posluziti za pamet. Neka Rusija uvede sankcije Kazahstanu . Navikli da uzimaju a nista da nedaju.

Boskos

pre 1 godinu

Baš me interesuje zašto se vi Kazaci niste oslobodili ruske čizme a imali ste toliko prilika do sada.Ovo je istorijski momenat i prilika da tim sibirskim majmunima otkažete poslušnost i pokažete da ste suvereni u svojoj državi a ne njihove sluge.Ne budite ljigavi.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija